„NAS PETORO, A NJIH PET MILIONA“: Beograđanka u središtu biblijske najezde u Hrvatskoj – nije se video asfalt od skakavac(VIDEO)

Novosti online

19. 06. 2022. u 00:34

MALOBROJNI meštani jednog zaseoka na severu Dalmacije suočili su se sa, kako izveštavaju hrvatski mediji, biblijskom najezdom skakavaca.

„НАС ПЕТОРО, А ЊИХ ПЕТ МИЛИОНА“: Београђанка у средишту библијске најезде у Хрватској – није се видео асфалт од скакавац(ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Kako navodi „Šibenski portal“, u zaseoku Nenadići sela Štikovo živi samo petoro ljudi.

- Njih pet i pet miliona skakavaca - piše portal, izveštavajući o „borbi“ meštana sa skakavcima.

- Nije se asfalt video od njih. Crni kao katran! More njih! Uzeli smo gumu, crevo spojeno na hidrofor, i vodom smo se branili od njih, šmrkom. Strah nas je bilo da nam ne uđu vrt, u kuću - ispričao je Đuro Nenadić kako je izgledao njihov susret s „afričkom nemani“ velikom svega dva centimetra, a koja je prošlih dana uzbunila ne samo Štikovo, već i celu Hrvatsku.

Njegova komšinica, Radojka Zeljković, branila se od skakavaca i vatrom — palila je staze ne bi li ih preusmerili sa kućnog praga.

- Bojala sam se šta ću ako mi uđu u kuću. Kako ću da ih izbacim, kad se to uvuče svugde, kud okom vidiš i kud ne vidiš. A i strah te je — ne znaš ništa o njima, grizu li, bodu, nemaš pojma kako se ponašaju - kazala je Radojka, koja se, inače, pre pet godina iz Beograda vratila u Nenadiće da bi se starala o majci, koja je u međuvremenu preminula.

Na pitanje da li je nekoga zvala da pomogne, ona je odgovorila:

A koga da zovem? Pojma nemam ni ko je za to uopšte nadležan. Policiju? I šta da im kažem — da nas napadaju skakavci?! Bori se sam kako znaš i umeš“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)