NIJE TO TELEFON DA GA OSTAVIŠ U AUTU: Snimak spasavanja bebe iz usijanih kola u Umagu, roditelji vozili psa u dečijim kolicima

Novosti online

09. 06. 2022. u 21:21

SCENA koja je zaprepastila javnost u Hrvatskoj, ali i regionu odigrala se u sredu u Umagu, kada je jedan par ostavio bebu samu u automobilu, a u kolicima su odvezli svog psa!

НИЈЕ ТО ТЕЛЕФОН ДА ГА ОСТАВИШ У АУТУ: Снимак спасавања бебе из усијаних кола у Умагу, родитељи возили пса у дечијим колицима

Foto: Fejsbuk/Vatrogasci Umag

Prava je sreća da su prolaznici videli da je u kolima beba, pa su pozvali vatrogasce, koji su došli i spasili dete. U automobilu je bilo oko 50 stepeni, a beba je bila sama oko 45 minuta.

Vatrogasci su danas objavili snimak akcije spasavanja, koji im je poslao neko od očevidaca. Kako se može videti, oni su razbili prozor i izvukli bebu, dok su se ljudi na ulici hvatala za glavu zbog scene kojoj su prisutvovali.

Ispostavilo se da su nemački državljani ostavili dete zaključano u autu sa zatvorenim prozorima čak 45 minuta te se udaljili. Protiv njih je podneta krivična prijava.

- Na poziv policije u 12:54 poslana su dva vatrogasca sa jednim vozilom. Videvši u kakvom je stanju dete, bez oklevanja razbili smo staklo na autu, izvukli dete i zbrinuli ga sve do dolaska hitne. Srećom dete je u redu, ali preventivno je prebačeno u Izolu, na detaljnu kontrolu. Sigurno se pitate gde su u toj priči roditelji deteta i mi smo se pitali. Nakon što smo dete izvadili iz auta, roditelji su se pojavili, gurajući dečja kolica, u kojima je bio, ni manje ni više, njihov kućni ljubimac pas - napisali su umaški vatrogasci na Facebooku.

Njihov zapovednik Bojan Štokovac rekao je da su građani zvali njih i hitnu čim su uočili da je beba ostavljena sama u autu.

- Nemamo reči na tu intervenciju. Nije to telefon da ga zaboraviš u autu. Moji momci nisu previše razgovarali s roditeljima jer je došla policija, ali u autu je bilo 50 stepeni, dete je bilo unutra sigurno pola sata, 45 minuta... Možete misliti u kojem je stanju bilo - rekao je za Dnevnik Nove TV.

Kako se neslužbeno saznaje, troje nemačkih državljana, inače članova porodice, rekli su u policiji da su dete - zaboravili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić