SLIKALA SE S MATURANTIMA UZ NACISTIČKI POZDRAV, PRETI JOJ OTKAZ: Direktor škole upozorio profesorku, gubi i razredno starešinstvo (VIDEO

Novosti online

31. 05. 2022. u 23:59

DIREKTOR Industrijsko-zanatske škole u Slavonskom Brodu, Luka Mladinović, izrekao je pismeno upozorenje s mogućnošću otkaza i uskratio pravo na razredno starešinstvo profesorki hrvatskog jezika Nives Romanjek, čiji su se đaci slikali sa proustaškim oznakama.

СЛИКАЛА СЕ С МАТУРАНТИМА УЗ НАЦИСТИЧКИ ПОЗДРАВ, ПРЕТИ ЈОЈ ОТКАЗ: Директор школе упозорио професорку, губи и разредно старешинство (ВИДЕО

Foto: Printskrin

Mera je izrečena razrednoj završnog razreda koji se za maturantsku priredbu prošle nedelje kostimirao u crne majice s natpisom CNC IOŠ "Za Norijadu spremni". Učenici su nosili i maskirne pantalone i crne beretke, a sa razrednom su se zajednički fotografisali tako da je deo učenika imao visoko podignutu ruku u vazduh, prenosi Hina.

- U svrhu rešavanja slučaja fotografije maturanata od 25. maja, na kojima su pojedini učenici u neprimerenom pozdravu, a nakon utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, kao i razgovora s nastavnicom i roditeljima učenika, odlučio sam nastavnici Nives Romanjek izreći pismeno upozorenje na obaveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu - napisao je direktor u dopisu medijima.

Dodao je da nastavnica od školske godine 2022/2023. više neće moći da aplicira na razredno starešinstvo nijednog razreda u Industrijsko-zanatskoj školi. On se takođe izvinio medijima i izrazio žaljenje, u svoje lično i u ime škole, zbog neprimerenih verbalnih istupa pojedinih radnika škole "isprovociranih uzbuđujućim i uvredljivim naslovom objavljenim na portalu Sbplus".

Niz javnih osuda izazvala je zajednička fotografija koju je objavila razreda Nives Romanjek i na kojoj se smeška dok deo učenika drži visoko podignutu ruku. I sama profesorka na fotografiji je bila u istom kostimu kao i učenici, bez beretke. Vizualna aluzija na ustaški režim javno je osuđena nakon što je fotografija završila na stranicama medija.

Ministarstvo nauke i obrazovanja je najoštrije osudilo slučaj i tražilo objašnjenje od škole a Hrvatsko novinarsko društvo je stalo u odbranu novinarke portala sbplus.hr Željke Gavranović koju je u krugu škole verbalno napao deo radnika i roditelja.

Policijska uprava brodsko-posavska idalje sprovodi istragu po nalogu opšinskog tužilaštva u Slavonskom Brodu, što je danas potvrdila Kata Nujić, portparolka ove uprave.

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)