PLENKOVIĆ SE OGRADIO OD RAOSA: Pozdrav "Za dom spremni" i danas je zabranjen

Tanjug

11. 04. 2022. u 23:16

PREMIJER i predsednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je danas da izjave izaslanika Ministarstva hrvatskih branitelja Matka Raosa u Splitu nisu nikakav stav Vlade niti bilo koga u Vladi i istakao je da je pozdrav "Za dom spremni" i danas zabranjen.

ПЛЕНКОВИЋ СЕ ОГРАДИО ОД РАОСА: Поздрав За дом спремни и данас је забрањен

Foto Tanjug

- Reč je o jednoj nepromišljenoj i neprimerenoj izjavi od koje se ministarstvo (Ministarstvo hrvatskih branitelja) još juče ogradilo. To nije nikakav stav Vlade niti bilo koga u Vladi - rekao je Plenković novinarima nakon sednice Predsedništva i Nacionalnog saveta HDZ-a upitan za komentar jucerašnje izjave Matka Raosa u Splitu, prenela je Hina.

Izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja Matko Raos juče je u Splitu, prilikom obeležavanja 31. godišnjica osnivanja IX. jedinice hrvatskih odbrambenih snaga, rekao kako "ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10. aprila 1941." (kada je formirana NDH).

Ministarstvo, koje se ogradilo od te izjave, istaklo je da je Raos poslat da bude izaslanik iskljucivo da bi prisustvovao i položio venac i upalio sveće.

Vezano uz zabranu pokliča "Za dom spremni", Plenković je ponovio i da je on već danas suprotan Ustavu i zakonu rekavši da je stvar samo kako se to primenjuje od strane pojedinih sudova.

Poručio je i da je na Vrhovnom sudu da ujednačava sudsku praksu.

- To je i danas zabranjeno - istakao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije