OBAVEZNA VAKCINACIJA NIJE OPCIJA: Hrvatski ministar zdravlja - "Ipak ćemo razmisliti"

Tanjug

10. 01. 2022. u 11:33

HRVATSKI ministar zdravlja Vili Beroš izjavio je danas u Splitu da obavezna vakcinacija nije opcija, ali da će, ako zaraza bude napredovala, razmisliti o obaveznom vakcinisanju starijih od 65 godina.

ОБАВЕЗНА ВАКЦИНАЦИЈА НИЈЕ ОПЦИЈА: Хрватски министар здравља - Ипак ћемо размислити

Foto: Grad Vršac

Beroš je to rekao nakon razgovora premijera Andreja Plenkovića sa rukovodstvom gradske uprave i šefovima spllitskog Kliničkog centra.

Epidemiološka situacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji je već danima kritična, a Plenković i Beroš su ponovo apelovali na građane da se vakcinišu i tako zaštite od zaraze.

Beroš je rekao da je Hrvatsku pogodila kriza bez presedana.

- Već smo u ranijim talasima pokazali da je mobilizacija opreme i osoblja jedini način na koji je moguće odgovoriti na krizu - rekoa je.

Beroš je rekao da mu je teško da poveruje da mladi ljudi nagovaraju starije da se ne vakcinišu.

- O tome smo danas razgovarali. I onda oni završavaju u bolnici. Možemo to da prekinemo. Nauka i struka daje izlaz i odgovor na ovo pitanje - rekao je Beroš i dodao:

- Sve vreme vreme govorim da su sve mere na stolu. Obavezna vakcinacija nije opcija, ali ako virus bude napredovao, razmišljaćemo i o obaveznoj vakcinaciji starijih od 65 godina… ali prvo moramo da vidimo kakav je omikron u Hrvatskoj, kakvu kliničku sliku imaju stariji.

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić