PRIČA KOJA JE ODUŠEVILA SPASIOCE: Pas 13 sati telom grejao povređenog planinara (FOTO)

Tanjug

02. 01. 2022. u 16:15

HRVATSKA gorska služba sapasavanja saopštila je da je jutros završena jedna od najtežih akcija spasavanja koju je organizovala i da je spasen povređeni planinar koji je na najvišem vrhu Velebita (Vaganski vrh) skliznuo niz padinu 150 metara.

ПРИЧА КОЈА ЈЕ ОДУШЕВИЛА СПАСИОЦЕ: Пас 13 сати телом грејао повређеног планинара (ФОТО)

Foto: Facebook/HGSS

U akciji je učestvovalo 27 spasilaca iz Gospića, Zadra, Splita i Istre, prenosi Dalmacija danas. Povređeni planinar je bio na vrlo nepristupačnom terenu, a akcija spasavanja trajala je gotovo devet sati.

Spasioci su na Fejsbuku objavili i detalj koji ih je oduševio. Naime, sa planinarom je niz padinu skliznuo i njegov pas. On nije bio povređen i sklupčao se uz planinara, grejući ga 13 sati svojim telom.

- Iz ovoga primera svi možemo naučiti o brizi jednih o drugima - napisali su spasioci.

BONUS VIDEO:  EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNjI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!