MALO MU JEDAN "SLUČAJ ZEC": Nova sramna izjava Zorana Milanovića o ubistvu tri člana srpske porodice

J. KERBLER - stalni dopisnik iz Zagreba

09. 12. 2021. u 21:59

SA ubistvom porodice Zec hrvatska država nije imala ništa. To tvrdi predsednik Hrvatske Zoran Milanović, posle stravičnog komentara da je porodica Zec dobila odštetu i "šta sada".

МАЛО МУ ЈЕДАН СЛУЧАЈ ЗЕЦ: Нова срамна изјава Зорана Милановића о убиству три члана српске породице

Foto privatna arhiva

- Moje pitanje glasi da li posle 30 godina hrvatska službena politika treba ponovno da priznaje neki veliki greh? Ovo je moralno kamatarenje, klekni, lezi, skini se. To ne prestaje - poručio je Milanović, nakon što je u četvrtak odlikovao bivšu premijerku Jadranku Kosor, koja u zagrebačkom naselju Ravnice živi u stanu od 90 kvadrata, otetom 1995. braći Drobac, Branislavu i Momiru.

Milanović kaže da je slučaj Zec slučaj mučkog, kukavičkog ubistva jednog zagrebačkog mesara "o kojem se svašta pričalo":

- Našla se grupa kriminalaca u uniformama, našli su laku metu: čovek je bogat, može da se opljačka, a i Srbin je. Ovaj slučaj je slučaj pljačke, ljudsko zlo. Ubili su ga, uzeli dvoje svedoka i likvidirali na Sljemenu. Sa činom ubistva hrvatska država nema ništa.

Milanović dodaje da sa slučajem Zec nema veze ni Tuđman, ni Vladimir Šeks koji je rekao da ga je stid. Na pitanje ima li hrvatska država veze sa odlikovanjima koje su ubice dobile, Milanović je upitao: "Želite li da im oduzmem odlikovanja", i dodao:

- Šta god sad da kažem, ispašće da relativizujem. Govoriti da je sve bilo normalno tri sedmice posle pada Vukovara, nije normalno. Za mene je čudo da se to nije događalo više. Andrej Plenković i ja ne treba da dođemo na komemoraciju porodici Zec. On nema veze sa tim, ja nemam veze.

OSUDE

U HRVATSKOJ ne prestaju reakcije na Milanovićev istup. Iz Radničke fronte poručuju da on ionako nikada nije predstavljao levu opciju. Milanovića je komentarisala i Vedrana Rudan rekavši da bi morao da bude "u ustanovi".

- Čovek je teško bolestan i problem proizlazi iz toga što nije u bolnici - kazala je Rudanova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)