HOĆE DA OPOZOVU MILANOVIĆA, ALI NE MOGU: Nastavlja se "rat" u hrvatskom Saboru, jedno hapšenje iznenadilo sve

Tanjug

10. 11. 2021. u 17:45

DA HDZ u saboru ima dvotrećinsku većinu razmatrali bi opoziv predsednika Zorana Milanovića, ali pošto je nema to nije moguće, izjavio je danas predsednik parlamenta Gordan Jandroković.

ХОЋЕ ДА ОПОЗОВУ МИЛАНОВИЋА, АЛИ НЕ МОГУ: Наставља се рат у хрватском Сабору, једно хапшење изненадило све

Predsednik i premijer Hrvatske

Jandroković je kritikovao Milanović zbog retorike u javnom prostoru i tvrdi da je hrvatski predsednik "srozao političku raspravu u Hrvatskoj na vrlo nizak nivo, na nivo ulične rasrave, kavgi i uvreda".

- To nikome nije od koristi osim onih koji na taj bezobrazan, agresivan način nastoje da zadomiriju u javnom prostoru. On je uveo nove standarde. Način na koji on komunicira, ako ste to primetili, svaka rasprava o bilo kojoj temi završi na kraju sa ličnim uvredama - kaže Jandroković.

Jandrković je više puta naglasio da predsednik Milanović krši Zakon o sudovima, Zakon o državnim praznicima, a sada i Zakon o odbrani.

Na pitanje da li je onda potrebno pokrenuti opoziv predsednika, Jandroković je odgovorio:

- Opozvati predsednika Republike je u ovome trenutku neizvodivo jer mi (HDZ) nemamo dve trećine poslanika u Hrvatskom saboru. Da imamo, o tome bismo verovatno razgovarali, ali u ovome trenutku mi smo realni političari koji znaju šta je to što se može ostvariti, a šta ne može".

Jandroković je, kao i premijer Andrej Plenković, rekao da je iznenađen današnjim hapšenjem bivše ministarke i visoke funkcionerke HDZ-a Gabrijele Žalac.

- Iznenadilo me je. Nisam znao, koliko znam niko nije znao... - rekao je Jandroković.

BONUS VIDEO: RUSI NA TVITERU POSTAVILI VIDEO IZ SRBIJE - "Čuvar reda" u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove