POLICIJA ISTRAŽUJE POŠTANSKE POŠILJKE: Nakon pretnji smrću premijeru i ministru odbrane Slovenije pronađeno još pet pisama sličnog sadržaja

Tanjug

25. 10. 2021. u 16:52

SLOVENAČKA policija saopštila je danas da istražuje poštanske pošiljke, u kojima je prećeno smrću visokim zvaničnicima i štićenim osobama.

ПОЛИЦИЈА ИСТРАЖУЈЕ ПОШТАНСКЕ ПОШИЉКЕ: Након претњи смрћу премијеру и министру одбране Словеније пронађено још пет писама сличног садржаја

Foto AP

Slovenački mediji prvobitno su objavili da su pošiljke s pretnjama smrću na kuće adrese dobili premijer Janez Janša i ministar odbrane Matej Tonin, a potom da su ih dobile i dve poslaničke grupe u parlamentu i jedan poslanik, navodno predsednik Slovenačke nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič.

Stojan Belšak iz sektora ljubljanske kriminalističke policije potvrdio je da postoji pet pošiljki, sličnog sadržaja s neposrednim pretnjama smrću i s priloženim metakom za pušku, prenosi Hina.

On je dodao da je istraga još u početnoj fazi prikupljanja informacija koje bi trebalo da dovedu do počinioca i poručio da o drugim detaljima ne može da govori, prenosi Hina.

Predstavnici više stranaka oštro su osudili svaki oblik pretnje i nasilja kao nedopustive, a predsednik parlamenta Igor Zorčić pozvao je sve politicare da budu tolerantni i umereni u komunikaciji.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: HAOS U LONDONU: Demonstranti pokušavaju da upadnu u zgradu BBC

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)