BAHATI ZORAN MILANOVIĆ O PREMLAĆIVANJU MIGRANATA: Čime da čuvamo granicu? Lepezama?

Tanjug

08. 10. 2021. u 16:22

SNIMAK o nasilnom postupanju prema migrantima na granici Hrvatske i BiH danas je komentarisao predsednik Zoran Milanović, koji kaže da sve treba istražiti da bi se videlo šta se tačno dogodilo i kakve posledice Hrvatska može imati zbog toga.

БАХАТИ ЗОРАН МИЛАНОВИЋ О ПРЕМЛАЋИВАЊУ МИГРАНАТА: Чиме да чувамо границу? Лепезама?

Foto: EPA

- Ako Hrvatska čuva svoju granicu, biće incidenata. Ali da bi Hrvatska imala posledice, šta onda radimo u Evropskoj uniji - upitao je Milanović.

Sutra se, kazao je, od Hrvatske očekuje da čuva granicu Šengen zone.

- Čime? Lepezama? - pitao je on.

- Ako maknemo one koji su napravili nešto što nisu smeli, imate ljude koji u nemogućim uslovima rade puno za male pare - rekao je Milanović novinarima nakon Skupštine evropske federacije novinara u Zagrebu.

Istakao je da policija na putu preko granice treba da zaustavi ljude koji pokušavaju da se preko Hrvatske dočepaju Šengena.

- To je teško, ljudi se ne smeju batinati. Ali u obavljanju tog posla policija se susreće sa svim i svačim - rekao je Milanović.

Predsednik je rekao da mu se ne sviđa i da mu se nikada nije sviđala ideja o postavljanju fizičkih barijera na granici.

Kada je reč o spoljnim granicama EU, Milanović kaže da se to onda mora dogovoriti jednoglasno, a to je komplikovano.

- Žičana ograda prema BiH ili Srbiji - to je bolesno - rekao je Milanović.

Dodao je da najnoviji snimak treba dobro istražiti , jer ti koji su batinali migrante imaju, kaže,ime i prezime.

Treba, ističe, ispitati da li je neko izdao neku naredbu.

- Da postoji opšta naredba, to bi se događalo svaki dan - naglasio je Zoran Milanović i dodao da u ovom trenutku ne vidi ničiju odgovornost jer, kaže, ne vidi ni rezultat istrage.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici.

BONUS VIDEO: Milo i Čanak haos na Cetinju organizovali uz čivas i pivo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!