RUSIJA STALA UZ SRBE! Zaharova jasnija nego ikad: Postoji rešenje za izlazak iz krize u BiH

Novosti online

29. 09. 2021. u 18:14

NAJBOLjE rešenje za izlazak iz unutrašnje političke krize u Bosni i Hercegovini bilo bi ukidanje usvojenih amandmana koji predviđaju krivičnu odgovornost za negiranje "genocida" u Srebrenici, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

РУСИЈА СТАЛА УЗ СРБЕ! Захарова јаснија него икад: Постоји решење за излазак из кризе у БиХ

Foto: Jutjub/Ruptly/Depositphotos

- Rusija kao država-garant Mirovnog sporazuma i članica Upravnog odbora ovaj događaj smatra neprikrivenim napadom na suverenitet BiH, njen ustavni poredak i ovlašćenja vlasti. Sigurni smo da se zakonodavne izmene u demokratskoj i pravnoj državi kakva je, nesumnjivo, Bosna i Hercegovima, vrše utvrđenom parlamentarnom procedurom - navodi se u saopštenju Zaharove, objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Foto: EPA

Zaharova kaže da je uz pomoć amandmana, Incko nastojao da očisti politički prostor BiH od "nezgodnih" političara u cilju preoblikovanja državnog uređenja zemlje suprotno postulatima Dejtonskog mirovnog sporazuma.

- Incident sa Inckovom samovoljom jasno potvrđuje opravdanost doslednog stava Rusije u korist ukidanja institucija spoljnog tutorstva nad BiH koja samo stvara probleme i potkopava mir i stabilnost u državi. U potpunosti razumemo talas narodnog nezadovoljstva u BiH, a posebno u Republici Srpskoj usled voluntarističkih akcija 'spoljnog upravitelja - istakla je ona.

Odgovornost za ono što se dogodilo i za dalji razvoj situacije, prema rečima Zaharove, "u potpunosti snosi Incko i njegovi huškači".

- Nadamo se da će unutrašnja politička kriza, koja je izazvala odbijanje svih Srba, uključujući opoziciju, da učestvuju u radu zajedničkih organa u BiH, biti rešena. Najbolji izlazak iz situacije je povlačenje Inckove nezakonite odluke - poručila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!