BISERA TURKOVIĆ ODLUČUJE BEZ ZNANJA BANJALUKE? Republika Srpska nije obaveštena da je BiH potpisala izjavu Stejt departmenta o Avganistanu

Novosti onlajn

20. 08. 2021. u 18:21

REPUBLIKA Srpska nije obaveštena da je BiH potpisala izjavu Stejt departmenta o Avganistanu.

БИСЕРА ТУРКОВИЋ ОДЛУЧУЈЕ БЕЗ ЗНАЊА БАЊАЛУКЕ? Република Српска није обавештена да је БиХ потписала изјаву Стејт департмента о Авганистану

Foto: Printskrin

Kako se saznaje, ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković je samoinicijativno donela tu odluku.

Kako navode u Srpskoj, u Kabinet srpskog člana Predsedništva BiH nije stigla nikakva informacija s tim u vezi.

- Turkovićevu mnogi doživljavaju kao ministarku spoljnih poslova SDA, a ne BiH. Ona donosi samoinicijativne odluke bez odobrenja Predsedništva BiH, koje je inače nadležno za spoljnu politiku - dodaju iz Banjaluke.

Mediji su ranije objavili da se Bosna i Hercegovina pridružila Zajedničkoj izjavi američkog Stejt departmenta kojom se poziva na mir u Avganistanu.

Države potpisnice američke izjave su saglasne da, kako je navedeno u njoj, podržavaju, pozivaju i rade na tome da sve strane poštuju i olakšaju siguran i uredan odlazak onih Avganistanaca koji žele da napuste svoju državu, kao i stranaca.

Navedeno je da Avganistanci zaslužuju da žive bezbedno i dostojanstveno. Ovom izjavom se njene potpisnice deklarišu kao one koje su spremne pomoći Avganistanu.

(Informer/Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)