DODIK OBJASNIO ZAŠTO NIJE BIO NA SASTANKU SA ŠMITOM: Mi hoćemo da se on identifikuje

S.M.

03. 08. 2021. u 16:59

Milorad Dodik, član Predsedništva BiH, izjavio je za RTRS da BiH nema visokog predstavnika, te da se Kristijan Šmit lažno predstavlja, zbog čega nije ni prisustvovao današnjem sastanku s njim u Sarajevu.

ДОДИК ОБЈАСНИО ЗАШТО НИЈЕ БИО НА САСТАНКУ СА ШМИТОМ: Ми хоћемо да се он идентификује

FOTO: Novosti

- Mi hoćemo da se on identifikuje, onda ćemo moći da kažemo e sad možemo ili ne možemo razgovarati s tobom u nekoj formi, eto ti si izaslanik SAD i NJemačke, napišite da jeste tako, ali nisi visoki predstavnik, rekao je Dodik u intervjuu za RTRS.

Dodik je izjavio jda će rukovodstvo Republike Srpske, zajedno sa liderima parlamentarnih stranaka sa sedištem u Srpskoj, razgovarati sutra sa rukovodstvom Srbije u Beogradu o složenoj političkoj situaciji u BiH.

Osim o političkoj situaciji, trebalo bi da bude razgovarano i o nastavku realizacije ključnih projekata koje Srpska sprovodi zajedno sa Srbijom, poput Hidro-elektrane "Buk Bijela", izgradnje auto-puta od Bijeljine do granice na Rači, ali i o izgradnji Aerodroma Trebinje.

Dodik je rekao za RTRS da će prvo biti održan sastanak delegacije Srbije, predvođene predsjednikom Aleksandrom Vučićem, sa zvaničnicima Srpske, a potom i sa predstavnicima političkih partija iz Republike Srpske.

- Prvo imamo sastanak u Vili Mir u 12.00 časova. Sastanak rukovodstva na nivou srpskog člana Predsedništva, predsednika Republike Srpske, Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske, te ministara koji su zaduženi za određene oblasti, a posle i sastanak sa predstavnicima političkih partija iz Republike Srpske i vlasti i opozicije,rekao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)