PLENKOVIĆ: Razgovaraćemo o zabrani ustaškog pozdrava

Tanjug

26. 07. 2021. u 17:58

- O zabrani ustaškog pozdrava "Za dom spremni" (ZDS) razgovaraćemo, sve to tamo je ionako već nedopušteno - rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković na pitanje postavljeno na konferenciji za novinare kada će se raspravljati o inicijativi za zabranu upotrebe pozdrava ZDS.

ПЛЕНКОВИЋ: Разговараћемо о забрани усташког поздрава

Andrej Plenković/ Foto AP

O sastanku s predstavnicima udruženja žrtava nacističke kvislinške tvorevine Nezavisne Države Hrvatske (NDH), on je posle sednice županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDž) Istarske županije u Svetom Petru u Šumi. rekao je: "Dogovorićemo se", preneo je portal Index.hr.

Plenković, međutim, nije hteo da odgovori na pitanje reporterke TV N1 zašto toliko dugo traje odluka o novom zakonu.

Upitan šta se događa u Srbu, povodom čega je Srpsko narodno veće (SNV) održao konferenciju za medije o "nezapamćenom divljanju filoustaške stranke A-HSP Dražena Keleminca, koje već nekoliko dana uznemirava stanovnike Srba", premijer je rekao da je pročitao šta se događa.

- Prema sadašnjem zakonu, svi mehanizmi koje imaju policija i sudovi su tu za preduzimanje mera. Koliko sam shvatio, policija je već delovala i delovaće ponovno ako treba - rekao je Plenković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna