SPROVEDENA AKCIJA "ESKOBAR": Otkrivena ogromna plantaža kod Velike Kladuše, scene kao iz Latinske Amerike

V. Mitrić

26. 07. 2021. u 17:44

PRIPADNICI Granične policije BiH, Odsek za prikrivene operacije su, na području Velike Kladuše, uspešno sproveli akciju “Eskobar”, koja je usmerena na razbijanje organizovanih kriminalnih grupa, koje trguju narkoticima.

СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА ЕСКОБАР: Откривена огромна плантажа код Велике Кладуше, сцене као из Латинске Америке

Foto: MUP BiH

Tokom akcije, otkriveno je oko 6 000 stabljika indijske konoplje u namenski izgrađenom kampu za proizvodnju i gajenje marihuane, koja se distribuirala kako na unutarnjem tako i na tržištu Evropske unije.

Podrška Graničnoj policiji BiH u realizaciji ove operativne akcije bila jedinica za specijalnu podršku SIPA, s kojima Granična policija BiH kontinuirano sarađuje i beleži izvrsne rezultate u borbi protiv svih oblika kriminaliteta. Radi specifičnosti situacije i aktivnosti tokom realizacije, podrška Graničnoj policiji BiH pružena je i od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Operativna akcija se odvijala pod nadzorom Tužilaštva BiH, a učestvovalo je 110 policajaca.

Zasad su uhapšena četiri državljanina BiH. Direktor GP BiH, Zoran Galić, istaknao je važnost ove akcije i zahvalio svima koji su učestvovali. kako bi se realizovala dosad najveća operativna akcija GPBiH protiv zloupotrebe opojnih droga.

- Centralna istražna kancelarija, odsek za prikrivene operacije, realizirao je, dosad, najveću i najsloženiju akciju usmjerenu na razbijanje organizovanih kriminalnih grupa koje se bave gajenjem i neovlašćenim prometom opojnih droga - kaže Galić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna