BAKIR UDARA NA SVE SRPSKO: Optužio nas za genocid, pa pobesneo zbog reči ministra Vulina

Novosti online

20. 07. 2021. u 14:26

PREDSEDNIK Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović danas je, nakon kolektivne dženaze u Memorijalnom centru Kamičani kod Prijedora, još jednom optužio gotovo ceo srpski narod za navodni genocid počinjen nad Bošnjacima.

БАКИР УДАРА НА СВЕ СРПСКО: Оптужио нас за геноцид, па побеснео због речи министра Вулина

Foto: Tanjug/Fema/Amer Kajmović

- Agresiju na BiH, genocid u BiH, etnička čišćenja učinila je srpska strana, da ne kažem srpski narod, ali kažem srpska strana jer su to uvek pojedinci. To je bio kompletni establišment politički, verski, intelektualni, hiljade njih spremni da počine zločin nad komšijama i toga moramo biti svesni - izjavio je Izetbegović.

On je potom rekao da će šehidska krv očuvati BiH od pokušaja stvaranja "srpskog sveta", čime je reagovao na izjavu ministra policije Aleksandra Vulina. Vulin je govorio o stvaranju srpskog sveta mirnim putem, kao cilj kojem moramo težiti na duže staze.

- Ne mogu se izjednačavati strane, pričati o nesretnom sukobu, to je bila agresija, genocid i etničko čišćenje. "Srpski svet" je drugo ime za "Veliku Srbiju". Od Vučića očekujem da bude precizniji i da ne dopušta takve stvari, ali i da ne ćuti dok se izgovaraju takve stvari. Nas to treba osvestiti. Mi radimo na tome da budemo snažniji, oprezniji i da nikada ne dopustimo slabost koja će ohrabriti agresiju - zaključio je Izetbegović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri