RAT BAKIRA I MILANOVIĆA: "To je bahatost i nepoštovanje"

Tanjug

13. 07. 2021. u 22:25

PREDSEDNIK Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović je, komentarišući izjave hrvatskog predsednika Zorana Milanovića tokom posete BiH, ocenio da one pokazuju bahatost i nepoštovanje prema državi Bosni i Hercegovini.

РАТ БАКИРА И МИЛАНОВИЋА: То је бахатост и непоштовање

Foto: Tanjug/Foto Fah/Daniel Kasap/Fena/Amer Kajmović

- Jedna neobična i nepotrebna bahatost i pokazivanje nedovoljnog respekta prema Bosni i Hercegovini, prema institucijama koje predstavljaju BiH, prema glavnom gradu BiH i prema bošnjačkom narodu koja može samo dalje nanositi štetu - rekao je Izetbegović.

Dodao je da, nažalost hrvatski predstavnici već godinama i decenijama nanose štetu BiH.

- U jednom momentu je izgledalo da će biti bolje, ali poslednjih godina ponovo stvari nisu dobre. Dakle, može se samo nastaviti nanositi šteta u odnosima BiH, interesima BiH, ugledu predsednika Hrvatske - izjavio je Izetbegović.

Naveo je da je to politika koja dugo traje i koja istrajava na tim nekim pokušajima dominacije i arogancije, koja nedovoljno poštuje BiH i koja nedovoljno poštuje Bošnjake u BiH nanela najveću štetu hrvatskom korpusu u BiH.

- Kada pogledate stanje tog naroda od pre 30-ak, zatim pre 10, 20 godina, uporno se degradira pozicija tog naroda kroz jedan odnos, meni neshvatljiv, od strane predstavnika Hrvatske - dodao je Izetbegović.

Milanović je danas završio trodnevnu posetu gradovima i opštinama sa većinskim hrvatskim stanovništvom i između ostalog rekao da vlasti BiH pokušavaju da Hrvate izguraju iz Doma naroda, da im se uskraćuju politička prava i poručio da Hrvati nisu manjina u BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)