UŽAS NA DRAVI: Mladićima se prevrnuo čamac - jedan odbio pomoć, pa nestao u talasima!

Novosti online

21. 06. 2021. u 19:12

JEDAN tridesetogodišnjak nestao je u Dravi, kod Osijeka, nakon što se u subotu oko 17 sati u blizini Motonautičkog kluba Neptun prevrnuo kanu u kojem su bila trojica muškaraca.

УЖАС НА ДРАВИ: Младићима се преврнуо чамац - један одбио помоћ, па нестао у таласима!

Foto: Darko Dozet

Muškarci su se otisnulu kanuom na oko 300 metara uzvodno od Neptuna, a onda se nakon prvih nekoliko stotina metara kanu prevrnuo i trojica muškaraca su se našli u reci, pa su počeli plivati prema obali. NJihovi prijatelji koji su prvi krenuli s kanuima već su bili odmakli, pa nisu ni znali šta se događa, a nevolju je primetio jedan Osiječanin koji se zatekao na Dravi sa svojim džet-skijem.

Čovek je, navodno, mladiće upozorio na deo kod Neptuna, gde postoje jake vodene struje, pre nego što su krenuli. Kada je video da su momci pali u vodu, muškarac je odjurio džet-skijem do njih, dvojica su se odmah uhvatila za njegovo plovilo, dok se treći mladić držao za kanu rekavši mu da mu ne treba pomoć i da će on sam doći do obale.

Međutim, nakon što su ova trojica došli do obale i okrenuli se prema vodi videli su samo kanu kako nizvodno plovi Dravom, bez svog druga.

Odmah su pozvali policiju, a muškarac sa džet-skijem se vratio na vodu. Međutim, mladića više nije video. Ubrzo su na slice mesta stigli ronioci, koji su u subotu i nedelju tražili mladića, ali bez uspeha. Kako je rekao portparol PU osječko-baranjske Zoran Kon, mladić nije pronađen ni danas.

Dragutin Kopf, predsednik MNK Neptun, objasnio je za Jutranji da je na ovom delu Drave unazad tri decenije bilo nekoliko utapanja, ali isključivo kupača, odnosno plivača, ali ne ne i  onih koji su se vozili nekim od plovila.

- Mi Osječani, pogotovo ako smo vezani uz Dravu, već smo naviknuti na nju, ali uvek postoji ono "ali" i potrebno je dužno poštovanje prema njoj. Čuo sam da su ti momci sportisti i da su utrenirani, ali to ne mora ništa značiti protiv rečne struje koja je pogotovo na tom potezu izrazito jaka zbog usidrenih šlepova koji ubrzavaju vodu i baš zbog toga na tom je potezu zabranjeno kupanje, jer voda vrlo brzo podvuče čoveka pod ponton i čamce i više mu nema spasa. Takođe, zbog visokog vodostaja Drava je sada i dodatno ubrzana. Uvek je potrebno veliko poštovanje prema reci, ali i poznavanje nekih osnovnih stvari o njoj. Opreza nikada dosta, jer je reka nepredvidiva - rekao je Kopf izrazivši žaljenje zbog ovog događaja.

Mladići su, navodno, kajakom krenuli do jedne vikendice gde je trebalo da se proslavi momačko veče.

(Jutarnji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)