DOZVOLJENI SKUPOVI: Vlada FBiH popustila epidemiološke mere

Tanjug

03. 06. 2021. u 11:58

NA osnovu informacije o epidemiološkoj situaciji, Vlada Federacije BiH je danas prihvatila predlog Kriznog štaba o popuštanju mera zaštite od širenja korona virusa, koji podrazumeva povećanje broja okupljenih u javnom i zatvorenom prostoru sa 50 na 100 i sportska takmičenja u prisustvu publike.

ДОЗВОЉЕНИ СКУПОВИ: Влада ФБиХ попустила епидемиолошке мере

Foto: Novosti

Dozvoljeno je organizovanjej većih skupova uz uslov posedovanja negativnog antigenskog ili PCR testa, ne starijeg od 48 sati, ili potvrde o preležanoj zarazi ne starije od šest meseci, ili potvrde o vakcinaciji obema dozama.

Dozvoljeno je održavanje kongresa, konferencija i drugih edukativnih skupova, kojima može da prisustvuje 100 osoba, a ukoliko ih je više od tog broja potrebno je da učesnici zadovoljavaju jedan od tri uslova kao i za ostale velike skupove.

Dozvoljeno je i održavanje profesionalnih sportskih takmičeja na otvorenom uz prisustvo gledalaca, uz uslov korištenja do 30 posto kapaciteta stadiona, a ne više od 500 osoba po tribini. Osobe na tribinama moraju nositi maske, a prilikom ulaska i izlaska sa stadiona obavezno je poštovanje epidemioloških mera, za što su zaduženi COVID redari.

Nove mere će važiti u narednih 14 dana, a Krizni štab je zadužen da sagleda komletnu epidemiološku situaciju u FBiH.

U informaciji Kriznog štaba o epidemiološkoj situaciji je navedeno da na nivou Federacije BiH sedmodnevna incidenca iznosi 14,5 slučajeva na 100.000 stanovnika, a da je u poslednjih sedam dana najviša zabeležena u Bosansko-podrinjskom, Hercegovačko-neretvanskom i Kantonu 10, preneli su sarajevski mediji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!