KAMIONI KRENULI NA SVIM PRELAZIMA: Odblokirani granični prelazi Bih i Hrvatske za teretni saobraćaj

Novosti online

27. 05. 2021. u 13:23

NAKON nekoliko dana blokade Hrvatska je ipak dopustila kamionima iz BiH koji su teži od 7.5 tona i duži od 14 metara da ulaze na svim graničnim prelazima.

КАМИОНИ КРЕНУЛИ НА СВИМ ПРЕЛАЗИМА: Одблокирани гранични прелази Бих и Хрватске за теретни саобраћај

Foto: Avaz

 Ovom odlukom je skinuta zabrana ulaska kamiona težih od 7.5 tona iz BiH u Hrvatsku na pet graničnih prelaza. Hrvatska je popustila nakon što su juče razgovarali resorni misnistri saobraćaja Hrvatske i BiH Oleg Butković I Vojin Mitrović.

- Odluka Hrvatske da ne blokira granične prelaze biće na snazi sve dok dve susedne zemlje ne postignu trajni dogovor o graničnim prelazima, izjavio je Vojin Mitrović ministar komunikacija i transporta BiH.

Hrvatska je nedavno usvojila Pravilnik o prekategorizaciji graničnih prelaza, kojim je odredila i javne saobraćajnice po kojima se mora odvijati tranzitni promet teretnih vozila kroz tu zemlju. Pravilnikom je pet prelaza sa BiH zatvoreno za prelaz kamiona težih od 7.5 tona. Ova odluka koja je stupila na snagu 20. maja stvorila je kilometarske kolone na tri graničan prelaza u BiH gde su kamioni moli da preći u Hrvatsku. Vozači su čekali u kolonama po 10 časova. Hrvatska je za kamione zatvorila granične prelaze sa BiH: Ivanica - Gornji Brgat, Velika Kladuša - Maljevac, Brčko - Gunja, Strmica - Strmica i Osoje - Vinjani Gornji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!