SNIMLJENA DIVOVSKA "RIBA SUDNJEG DANA": Ronioci oduševljeni bićem za koje se vezuje strašno verovanje (VIDEO)

Novosti online

16. 07. 2023. u 12:51

RONIOCI u blizini Tajvana snimili su su zaprepašćeni kada su ugledali džinovsku ribu, poznatu kao riba-pojas.

СНИМЉЕНА ДИВОВСКА РИБА СУДЊЕГ ДАНА: Рониоци одушевљени бићем за које се везује страшно веровање (ВИДЕО)

Foto: Instagram/chengruwang

Očaravajući video snimljen u moru kod Ruifanga i podelio ga je instruktor ronjenja Vang Čeng-Ru. Video prikazuje ronioce koji okružuju svetlucavu srebrnu ribu koja je plivala blizu površine mora.

U jednom trenutku je jedan od ronioca uspeo da je dodirne, a vidi se da riba ima tragove ugriza po celom telu, za koje stručnjaci veruju da su izazvani napadom male ajkule.

Ronioci su procenili da je riba bila duga oko dva metra, što nije mnogo s obzirom na to da njena maksimalna dužina može dostići i do 17 metara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 汪承儒 (@chengruwang)

Stručnjaci veruju da je riba na samrti i da je zbog toga zaplivala u pliće vode, što meštani smatraju lošim znakom.

Riba-pojas se vezuje za drevnu (i netačnu) japansku legendu da predskazuje zemljotrese, zbog čega je i dobila naziv "riba sudnjeg dana".

Naime, prema japanskoj mitologiji, ove ribe izlaze na površinu i "nasukaju se pred zemljotres", a vest da je riba primećena u plitkim vodama zabrinula je meštane.

Iako su naučnici opovrgli ovu ideju i dobro je poznato da se zemljotresi ne mogu predviđati, mnogi i dalje veruju u mit.

BONUS VIDEO: SPEKTAKULARNI SNIMCI KITOVA - Divovi kod obala Argentine pripremaju se za donošenje mladih na svet

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)