DEČAK HEROJ SPASAO AUTOBUS PUN DECE: Vozaču pozlilo, a onda je on skočio i napravio čudo (VIDEO)

Novosti online

30. 04. 2023. u 10:29

ŠEZDESET šestoro učenika iz američke države Mičigen je živo i zdravo zahvaljujući 13-godišnjaku koji je brzo reagovao, uzeo volan i bezbedno zaustavio školski autobus nakon što se žena koja je vozila onesvestila, saopštili su zvaničnici.

ДЕЧАК ХЕРОЈ СПАСАО АУТОБУС ПУН ДЕЦЕ: Возачу позлило, а онда је он скочио и направио чудо (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/ABC7

Kako prenosi Bi-Bi-Si, Mičigen slavi svog učenika sedmog razreda kao heroja. Dilon Rivs, iz srednje škole Karter u Vorenu, pojurio je sa kraja autobusa na sedište žene koja je vozila nakon što je autobus počeo da krivuda i nakon što je postalo jasno da je ženi pozlilo, a na kraju je izgubila i svest.

Video nadzor u autobusu pokazuje ženu koja je vozila kako piše poruku da se ne oseća dobro i da će možda morati da stane pokraj puta. Nekoliko sekundi nakon toga, žena koja je vozila ispušta volan iz ruku i beživotno je klonula, a učenici su počeli da vrište jer je autobus krenuo da krivuda po putu. Ali u tom trenutku Rivs je dojurio do nje, uzeo volan, mirno ispravio autobus i bezbedno ga parkirao.

- Ponosni smo na tvoje herojsko ponašanje - rekao je Džonatan Laferti, odbornik u gradskoj skupštini. Nakon što je zaustavio autobus, Dilon je viknuo školskim drugovima da pozovu hitnu. Kada je policija pozvala Dilonove roditelje, oni su ih prvo zabrinuto pitali: "Šta je dođavola uradio?". Policajac je kratko odgovorio: "Ništa, vaš sin je heroj". Za sada nije poznato šta je uzrokovalo da se žena koja je vozila onesvesti.

BONUS VIDEO: NA NEBU I POD VODOM - Snimci vežbi ruske Nacionalne garde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti