ITALIJANI U ŠOKU: Italijanski akademik izazvao kontroverze tvrdnjom da karbonara nije sa Apenina
ITALIJANSKI akademik Alberto Grandi izazvao je kontroverzu tvrdnjom da je recept za karbonaru američki, kao i izjavom da jedino mesto na svetu gde se nalazi verodostojni parmezan je Viskonsin.
Profesor istorije hrane na Univerzitetu u Parmi, takođe je tvrdio da su tiramisu i paneton relativno novi izumi i da većina Italijana nije ni čula za picu pre 1950-ih, preneo je Gardijan.
Ovaj akademik je poznat po hrabrim izjavama o italijanskoj hrani, ali za ajveće italijansko udruženje farmera Koldireti, Grandijev "nadrealni napad na italijansku hranu" veoma je simptomatičan ako se zna da se vlada u Rimu nedavno kandidovala za nematerijalnu kulturnu baštinu na listi Uneska.
-On tvrdi da su Amerikanci izmislili karbonaru, a da su paneton i tiramisu novi komercijalni proizvodi, a to ide toliko daleko da se postavlja hipoteza o parmezanu i onom proizvedenom u Viskonsinu u SAD, domovini lažnih sireva pod oznakom „Mejd in Itali", saopštilo je udruženje.
Grandi je takođe izazvao gnev Matea Salvinija, italijanskog zamenika premijera i lidera krajnje desničarske Lige, koji je dugo koristio hranu kao simbol nacionalnog identiteta Italije.
Preporučujemo
NAJVEĆA TRAGEDIJA MITRA MIRIĆA: Smrt rođenog brata - bio je tako mlad, nije bilo lekara
26. 03. 2023. u 20:15
ŠTA JE RUSKI PLAN “N”: Ukrajina bi mogla da ostane bez nekoliko važnih oblasti ukoliko Moskva uspe (VIDEO)
NjIHOV primarni cilj je zaštita ruskih pograničnih regiona, kao što je Belgorod, ali sekundarni ciljevi su zauzimanje Harkova, Sumija i Dnjepropetrovska.
26. 04. 2024. u 20:00
TEŠKE VESTI IZ VAŠINGTONA STIGLE U KIJEV: Nema više "patriota" za Ukrajinu
VAŠINGTON još nema besplatne sisteme protivvazdušne odbrane "patriot" koji bi mogli da budu prebačeni u Ukrajinu, proizilazi iz intervjua sa američkim savetnikom za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivanom za MSNBC.
26. 04. 2024. u 19:17
LjUDI SE ČUDE: Žika prima OGROMNU penziju - "službenik tri puta proveravao, nije mogao da veruje"
"TAJNA je u tome što je mene pokojni Aleksandar Tijanić naučio da to tako radim..."
26. 04. 2024. u 22:32
Komentari (0)