NI SA 80 GODINA NEĆE U PENZIJU: Ova medicinska sestra pomera granice

Novosti online

02. 09. 2022. u 19:03

NORMA Njukomb (80), najstarija medicinska sestra u Velikoj Britaniji kaže da ne planira da ide u penziju ni nakon 60 godina rada.

НИ СА 80 ГОДИНА НЕЋЕ У ПЕНЗИЈУ: Ова медицинска сестра помера границе

Foto: Twitter printscreen/SkemNews

Ova vredna žena karijeru je započela u bolnici za bebe u avgustu 1958. godine, sarađivala je sa nekoliko fondacija, a radi kao medicinska sestra u školi sa punim radnim vremenom od 1973. godine, prenosi "Miror".

Osam godina pauze napravila je kada je dobila dvoje dece 1965. godine, a sebe skromno opisuje kao "školsku sestru koja samo radi svoj posao".

- Ponosna sam što sam tu gde sam i veoma sam strastvena u svom poslu. Imamo briljantne vođe timova i ja radim sa izvanrednim timom školskih medicinskih sestara i srećna sam - rekla je.

Tokom pandemije virusa korona, Norma je morala da radi od kuće zbog oslabljenog imunološkog sistema.

- Kada se pojavio korona virus, dugo sam radila od kuće. Nisam se viđala sa ljudima i imala sam manje posla. Volim ljude, a ne mašine, i dalje pišem brže nego što kucam - kaže ona i dodaje da je napredak tehnologije prirodan, ali da ništa ne može da zameni kontakt među ljudima.

I pored veoma dugog radnog staža, Norma ne namerava da stane. Kako kaže, namerava da radi dok ne umre.

- Zvali su me iz mnogih škola dok sam radila od kuće zato što su želeli da rade isključivo sa mnom.

Medicinska sestra je otkrila da ima problema sa kretanjem koje želi da reši, a planira i da ode na godišnji odmor sa sestrom koja živi u Australiji.

Povodom velikog jubileja, kolege su joj priredile joj žurku iznenađenja na poslu i poklonili joj cveće i nakit.

- Izuzetno smo ponosni što je Norma u našem timu i što imamo pristup njenom nerverovatnom iskustvu i mudrosti - rekla je Rabina Tindejl, glavna medicinska sestra.

Kako su otkrile kolege, sva deca i njihove porodice poznaju Normu jer kao sestra u školi radi duže od tri decenije i izuzetno je vole i poštuju, što joj pomaže u važnoj ulozi promocije zdravlja i zaštite dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)