JAPANCU GREŠKOM UPLAĆENO SKORO 47 MILIONA JENA: Mladić sve prokockao i nestao

Novosti onlajn

17. 05. 2022. u 20:28

DVADESETČETVOROGODIŠNJI Japanac, kom je greškom na račun uplaćeno 46,3 miliona jena, potrošio je sav novac kockajući se onlajn.

ЈАПАНЦУ ГРЕШКОМ УПЛАЋЕНО СКОРО 47 МИЛИОНА ЈЕНА: Младић све прокоцкао и нестао

Foto: Pixabay

Novac koji mu je greškom uplaćen došao je u okviru programa pomoći za ublažavanje posledica kovida, a bio je namenjen za 463 ljudi.

Iako je prvobitno rekao da će sarađivati sa zvaničnicima u ispravljanju greške vredne 357.000 dolara, čini se da je pobegao. Grad Abu na jugu japanske prefekture Jamaguči podigao je tužbu protiv njega, prenosi javni servis.

NJegov advokat je sada otkrio i da je njegov klijent prokockao sav novac na sajtovima onlajn kazina.

Greška se desila kada je isplaćivan novac za 463 domaćinstva sa niskim primanjima, od kojih je svako trebalo da dobije 100.000 jena, odnosno 770 dolara pomoći kako bi se ublažili finansijske teškoće zbog pandemije.

Međutim, 8. aprila je sav novac uplaćen na samo jedan bankovni račun. Istraga je pokazala da je od tada svaki dan podizao 600.000 jena, a kada su vlasti otkrile grešku i kontaktirale ga, rekao je da nema više novac.

- Već sam pomerio novac. Ne može da bude vraćen. Neću bežati, platiću za svoju grešku - rekao je Japanac.

Izgleda da je promenio odluku, pošto nadležni ne mogu da ga pronađu.

NJegov advokat kaže da je njegov klijent sarađivao sa vlastima i pristao da obavi razgovor sa lokalnom policijom, ali od kada je optužnica podignuta 12. maja niko nije uspeo da ga kontaktira.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VODITELJU PREMINULA SUPRUGA: Otišla je moja žena i mama mog sina, ostavila nas je u tmini vremena