OVO NISTE ZNALI O FILMU ET VANZEMALJAC: Dru Barimor verovala da je stvarno biće, Spilberg ga ne bi snimio da mu se roditelji nisu razveli

Novosti online

23. 04. 2022. u 22:19

STIVEN Spilberg je izjavio da je lik vanzemaljca po imenu I Ti inspirisan razvodom njegovih roditelja, kao i da je taj događaj bio okidač za rad na scenariju popularnog klasika.

ОВО НИСТЕ ЗНАЛИ О ФИЛМУ ЕТ ВАНЗЕМАЉАЦ: Дру Баримор веровала да је стварно биће, Спилберг га не би снимио да му се родитељи нису развели

Foto: Jutjub printskrin

- Razvod stvara veliku odgovornost, posebno ako imate braću i sestre; svi se u tom slučaju moramo brinuti jedni o drugima - rekao je čuveni reditelj.

Govoreći na događaju upriličenom povodom obeležavanja 40 godina od objavljivanja filma o I Tiju vanzemaljcu, reditelj je govorio o procesu razvoda svojih roditelja 1966. godine, koji se dešavao dok je bio srednjoškolac.

Spilberg je rekao publici na Tarner klasik muviz festivalu, da ga je razmišljanje o tom događaju navelo da dovede u pitanje poslednju scenu svog NLO filma Bliski susreti treće vrste iz 1977.

- Šta ako se to malo stvorenje nikada nije vratilo na brod? „Šta ako je stvorenje bilo deo nekog specijalnog programa? Šta ako svoju priču o razvodu pretvorim u priču o deci, porodici, pokušavajući da ispunim veliku potrebu i stvaram takvu odgovornost? - ponavljao je pitanje za pitanjem Spilberg.

Foto Profimedia

- Razvod stvara veliku odgovornost, posebno ako imate braću i sestre; svi tada moramo da brinemo jedni o drugima. Šta ako Eliot, ili dete – još mu nisam smislio ime – treba da, po prvi put u životu, postane odgovoran za životnu formu koja će popuniti prazninu u njegovom srcu? Radio sam na stvarnom scenariju o razdvajanju i razvodu mojih roditelja i radio sam na idejama o tome i šta je to učinilo mojim sestrama i meni - rekao je reditelj iskreno.

Prošle nedelje, Dru Barimor je razgovarala o snimanju filma o I Tiju sa Di Volas, koja u filmu glumi njenu majku. Volasova je tvrdila da je Dru, koja je imala samo šest godina kada je igrala Eliotovu mlađu sestru Gerti u naučnofantastičnoj avanturi, verovala da je vanzemaljska lutka – stvarno biće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)