Zaposleni su najvredniji resurs

Novosti online

29. 06. 2023. u 14:57

U modernom biznisu važi pravilo – zaposleni su najvredniji resurs svake kompanije. Zbog toga su napori kompanija usmereni kako na privlačenje talenata sa tržišta rada, tako i na zadržavanje zaposlenih sa iskustvom i dobrim poslovnim rezultatima.

Запослени су највреднији ресурс

Foto: NIS

Međutim, to danas nije nimalo lak zadatak. Pored pozitivnog radnog okruženja i raznih benefita, zaposleni od poslodavaca očekuju mnogo više, pre svega dobar balans između poslovnog i privatnog života, odnosno mogućnost da radno mesto napuste zadovoljni i potom provedu kvalitetno vreme sa svojim bližnjima. . Ujedno, postoji sve češća potreba da se radi na izazovnim poslovnim projektima, savremenoj opremi, uz mogućnost stalnog profesionalnog usavršavanja. Imajući u vidu visoke zahteve tržišta rada, jasno je da je danas potrebno mnogo truda i ulaganja kako bi se došlo do titule najpoželjnijeg poslodavca.

Uz sve izazove, kompanija NIS uspela je da dva puta uzastopno osvoji ovo laskavo priznanje po istraživanju koje sprovodi grupa sajtova za zapošljavanje „Infostud“. U NIS-u navode da je jedna od ključnih „tajni“ za ovaj uspeh konstantno ulaganje u razvoj zaposlenih, kao i značajan broj obezbeđenih benefita. Tako je u 2022. godini NIS u saradnji sa eksternim saradnicima organizovao preko 3.400 obuka, na kojima je učestvovalo više od 4.400 zaposlenih, dok je u saradnji sa internim trenerima realizovano 1.565 internih obuka, na kojima je učestvovalo 4.284 zaposlenih. Takođe, kompanija je usvojila nove, fleksibilne modele rada koji zaposlenima pružaju mogućnost rada od kuće, postepenog povratka sa porodiljskog odsustva, sakupljanje i korišćenje prekovremenih radnih sati. Ova posvećenost u oblasti ljudskih resursa kompaniji NIS je prošle godine donela još jedno priznanje - sertifikat „Poslodavac partner“ koji konsultantska kuća SELECTIO dodeljuje organizacijama koje dostižu najviše standarde kvaliteta u oblasti upravljanja ljudskim resursima.

Foto: NIS

U NIS-u podsećaju da je razvoj ljudskih resursa jedan od temelja održivog razvoja svake zajednice. Ova kompanija nedavno je objavila 13. uzastopni verifikovani Izveštaj o održivom razvoju pod simboličnim sloganom „Naša održiva zajednica“. Da NIS kontinuirano neguje razvoj ljudskih resursa govori podatak da je i u 2022. godini nastavio tradiciju realizacije programa za najtalentovanije i najambicioznije studente, diplomce i maturante. U toku prethodne godine realizovana je šesta sezona programa prakse za studente „NIS Calling“ za 50 mladih, kao i druga sezona programa zapošljavanja mladih diplomaca i studenata master studija „NIS Energy”. Program je završilo 20 diplomaca i svi su dobili posao u kompaniji. Pored toga, NIS je nastavio i stipendiranje najboljih studenata tako da je do sada stipendiju ove kompanije dobilo više od 130 akademaca, od kojih je značajan broj već zaposlen u kompaniji.

U kompaniji NIS navode da će razvoj ljudskih resursa i održavanje visokog nivoa zadovoljstva zaposlenih i nadalje biti jedan od prioriteta kompanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!