SLAVIMO DOBROTU U NAŠIM ŠKOLAMA: Počinje kampanja Ministarstva prosvete, nagrade najhumanijem odeljenju

Lj.B.

13. 09. 2023. u 13:47

SRPSKI filantropski forum, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, najavio je početak kampanje uoči Nacionalnog dana davanja, tokom koje će škole širom Srbije moći da kandiduju akcije škola, odeljenja ili pojedinaca koji su se istakli po svojoj humanosti, empatiji i solidarnosti. Najuspešnije akcije i ideje biće nagrađene na Nacionalnom danu davanja, koji se obeležava svake godine 9. oktobra.

СЛАВИМО ДОБРОТУ У НАШИМ ШКОЛАМА: Почиње кампања Министарства просвете, награде најхуманијем одељењу

Foto D. Milovanović

Rok za prijave ideja i projekata je 20. septembar 2023. godine.

- Želimo da ohrabrimo najmlađe da se angažuju u društveno odgovornim projektima koji promovišu humanost, solidarnost i empatiju - izjavio je Veran Matić, izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma. - Verujemo da pre svega đaci imaju snagu da stvaraju pozitivne promene u svojim školama i zajednicama, te želimo da nagradimo i promovišemo njihova izuzetna nastojanja i pokažemo da su baš oni ti koji mogu da vrate dobrotu u naša srca.

Ovogodišnjim Nacionalnim danom davanja zvanično počinje „Godina dobrote“ u kojoj će biti prepoznata, istaknuta i pohvaljena izuzetna dela učenika i učenica koji su se pokazali i dokazali svojom posvećenošću negovanju drugarstva, tolerancije, brige o bližnjima i humanosti, a sve u cilju usmeravanja društva na pravi put nakon tragičnih događaja u maju 2023. godine.

Državni sekretar prof. dr Ivica Radović istakao je da je Ministarstvo prosvete sa zadovoljstvom podržalo ovu inicijativu zato što je vrlo važno da se ukaže na pojedince i akcije koji su se istakli po humanosti, negovanju empatije i solidarnosti.

- Danas više nego ikad imamo obavezu i dužnost da sa još većim entuzijazmom razvijamo vrline i vrednosti naših učenika i da ih zajedno podstičemo da budu još bolji ljudi - rekao je državni sekretar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)