LETNJA UMETNIČKA ŠKOLA U ZAJEČARU: Strani i domaći studenti upoznaju našu kulturu i tradiciju

Lj.B.

07. 07. 2023. u 13:54

LETNjA umetnička škola Univerziteta umetnosti u Beogradu biće održana u Zaječaru, od 8. do 16. jula pod nazivom ArtSalto.

ЛЕТЊА УМЕТНИЧКА ШКОЛА У ЗАЈЕЧАРУ: Страни и домаћи студенти упознају нашу културу и традицију

Univerzitet umetnosti

Ovogodišnji domaćini, grad Zaječar i Narodni muzej Zaječar ugostiće 40 mladih umetnika – studenata iz zemlje i inostranstva i 4 profesora Univerziteta umetnosti koji će se okupiti oko 4 umetničke radionice – muzičke, likovne, grafičkog dizajna i fotografije.

Letnja umetnička škola je međunarodni edukativni program Univerziteta umetnosti u Beogradu namenjen stranim i domaćim studentima, koji istražuje umetnički provokativne kulturno-istorijske i prirodne ambijente koristeći se savremenim umetničkim jezikom i alatima.  

Radionice Letnje umetničke škole imaju formu intenzivnih sedmodnevnih kurseva čiji je fokus na mentorskom radu i individualnom pristupu svakom studentu. Istovremeno, program omogućava interdisciplinarno i interkulturalno povezivanje stranih i domaćih studenata, a kroz bliže upoznavanje kulture i tradicije Srbije.  

Ove godine, program se održava na arheološkom nalazištu antičke rimske carske palate Felix Romuliana (Gamzigrad), blizu Zaječara u istočnoj Srbiji. Cilj je da studenti potpuno slobodno eksperimentišu u stvaranju novih umetničkih formi, koje će nastajati iz savremenih praksi, a inspirisane tradicijom i kulturnim naslađem istočne Srbije. Sublimacijom tradicije i savremenog pristupa umetnosti, radionice će otvarati nove vidike mladim umetnicima iz zemlje i inostranstva.

Škola se realizuje u saradnji Univerziteta umetnosti u Beogradu sa Narodnim muzejem Zaječar i uz podršku grada Zaječara, koji će ove godine biti domaćin studentima umetnosti iz zemlje i inostranstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)