SARADNJA NA PROJEKTIMA: Delegacija Angole na Mašinskom fakultetu u Beogradu

B.B.

01. 02. 2023. u 12:26

DEKAN Mašinskog fakulteta prof. dr Vladimir Popović je primio delegaciju Angole, a u roazgovorima je bilo reči o međusobnoj saradnji u oblasti obrazovanja i zajedničkih projekata.

САРАДЊА НА ПРОЈЕКТИМА: Делегација Анголе на Машинском факултету у Београду

Foto: Mašinski fakultet

- Mašinski fakultet je najstarija i najveća visokoškolska ustanova u oblasti mašinskog inženjerstva, ne samo u Srbiji, nego i ovom delu Evrope - istakao je profesor Popović. -  Do sada smo iškolovali 25 hiljada diplomiranih inženjera i više od hiljadu doktora nauka. Negujemo dugogodišnju međunarodnu saradnju i imamo veliki broj inostranih studenata, uglavnom sa područja Bliskog i Srednjeg Istoka, kao i iz Afrike. Apsolutno smo otvoreni za dalje unapređenje saradnje sa Republikom Angolom, ne samo u domenu obrazovanja, nego i kada je reč o naučno-istraživačkom radu i realizaciji zajedničkih projekata.

Kao poseban vid saradnje, na sastanku je istaknuto i nekoliko potencijalnih  projekata zajedničkog razvoja i transfera tehnologije između Mašinskog fakulteta,  Vojno-tehničkog instituta i partnerskih državnih, obrazovnih i istrazivačkih institucija u Angoli.

Gospodin Furtado se u ime članova delegacije zahvalio domaćinima na veoma sadržajnim prezentacijama u kojima se, kako je naveo, ne ogleda samo istorija Mašinskog fakulteta i Univerziteta u Beogradu, nego je prikazano i ono što bi moglo da bude obostarno korisno u okviru saradnje dve zemlje, posebno u domenu vojne saradnje, kroz obuku kadrova i rad na zajedničkim projektima.

BONUS VIDEO - U UČIONICI SE UČI KAO U SRPSKOJ KUĆI: Doktorandi Učiteljskog fakulteta u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)