NAJTEŽE DO "TREĆE" I "ZMAJA": Objavljen raspored upisanih učenika, škole na glasu opravdale epitete prestižnih

Lj. B.

14. 07. 2022. u 08:50

NAJVIŠE poena deci je i ove godine bilo potrebno za upis prirodno-matematičkog smera u Trećoj beogradskoj gimnaziji, kao i istog smera u novosadskoj gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj".

НАЈТЕЖЕ ДО ТРЕЋЕ И ЗМАЈА: Објављен распоред уписаних ученика, школе на гласу оправдале епитете престижних

Foto Z. Jovanović

Takođe, ovoj generaciji je bio potreban u proseku bod i po manje da upišu željenu školu nego prošlogodišnjim maturantima, a u najpopularnijim školama sva mesta su "planula" u prvom krugu.

Ovo pokazuje analiza upisnih kvota po srednjim stručnim školama i gimnazijama. Tako su osmaci koji su želeli da upišu prirodno-matematički smer u Trećoj beogradskoj gimnaziji morali da sakupe najmanje 96,10 bodova, a lane je to bilo 97,08, dok je za upis na društveni smer bilo potrebno osvojiti najmanje 93,87 poena, što je nešto manje nego lane (94,66).

Za upis renomirane gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu tražilo se 96,38 poena, a 2021. čak 98,38 bodova. Za Desetu beogradsku gimnaziju (opšti smer) trebalo je steći 95,05 poena, za razliku od prošle godine, kada je bilo potrebno 0,30 više.

U DRUGOM KRUGU 635 UČENIKA

NEUPISANO je 635 učenika i oni će se šansu potražiti u drugom krugu. Broj slobodnih mesta za drugi upisni krug je oko 16.000. Kada je reč o proceduri, popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je danas, dok će sutra biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Sledi Četrnaesta beogradska gimnazija, za koju je za prirodno-matematički smer trebalo osvojiti 93,10 poena - lane 94,33, a za upis na društveni smer bilo je potrebno 90,73, a prošle godine 92,31. Isti broj poena 93,10 bio je potreban i za upis na prirodno-matematički smer u Petoj beogradskoj gimnanziji, dok je za društveni smer trebalo imati 91,30 poena.

Među maturantima popularne su i medicinske škole, pa je za Medicinsku školu na Zvezdari bio potreban 80,51 poen, a za isti smer u zemunskoj medicinskoj školi "Nadežda Petrović" 79,90. Popularna je i Medicinska škola u Novom Pazaru, pa su budući medicinski tehničari morali da saberu 90,47 poena.

Nakon prvog upisnog kruga po prvoj želji raspoređeno oko 65 odsto učenika, dok je prema prve tri želje raspoređeno 86 odsto. Upis za učenike raspoređene u prvom krugu počinje danas, a neposredno u školama učenici će moći da se upišu danas i sutra, dok će preko portala "Moja srednja škola" upis biti omogućen elektronski od danas do 20. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!