SAVREMENA CIRKUSKA IGRA: Na sceni Bitef teatra gostuju umetnici iz Španije, Francuske i Švedske

V.Strugar

20. 04. 2021. u 19:25

U ORGANIZACIJI Udruženja "Cirkusfera", na sceni Bitef teatra 24.aprila gostuju mladi umetnici i trupe iz Španije, Francuske i Švedske.

САВРЕМЕНА ЦИРКУСКА ИГРА: На сцени Битеф театра гостују уметници из Шпаније, Француске и Шведске

Bitef teatar

Projekat je osmišljen je kao platforma evropskih kulturnih organizacija iz područja savremene cirkuske umetnosti sa ciljem prepoznavanja perspektivnih i inovativnih cirkuskih autora.

"Duga igra" ( Španija-Francuska ) u konceptu i izvođenju Kataline Aguajo i Alehandra Dutra, služeći se žongliranjem, vazdušnim akrobacijama na trapezu, plesom i muzikom koju sami kreiraju na sceni, bave se pitanjem identieta i doživljajem sopstva "milenijumske generacije". "Duga igra" je vizuelni i akustični podzemni svet skriven iza maske svakodnevnice, portal za beg kroz koji prolaze naši snovi i strahovi.

Milenijumski hram u kojem možemo proslaviti grešku i otvoriti prostor ljudske krhkosti- navode organizatori.

Pred publikom će se naći i ostvarenje "Između mene i teškog mesta" (Hugo Bergman, Švedska) inspirisan engleskom izrekom "između kamena i teškog mesta" koja opisuje stanje nedoumice, teškog izbora,  komplikovane situacije. Ova predstava odaje počast prirodi u njenom primitivnom obliku. Hugo Bergman publiku vodi kroz sirov, hladan i bezvremenski svet, istražujući "senzaciju prirode" kao i osećaj samoće, bespomoćnosti i ogoljenosti koje donosi. Svojim umetničkim rečnikom, inspirisan jednostvanim i malim stvarima, autor na sceni deli svoje viđenje savremenog cirkusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju