NADREALIZAM I DUŠAN MATIĆ: Muzej u Ćupriji raspisao likovni konkurs

Z. RAŠIĆ

15. 03. 2021. u 22:09

ĆUPRIJSKI muzej „Horeum Margi-Ravno“ raspisao je danas likovni konkurs za nagradu „Matiću u čast“ u okviru tradicionalne manifestacije „Matićevi dani“ koja će biti održana u tom gradu, rodnom mestu akademika Dušana Matića, 40. put.

НАДРЕАЛИЗАМ И ДУШАН МАТИЋ: Музеј у Ћуприји расписао ликовни конкурс

Foto: Muzej

 

Poznati srpski nadrealista, esejista, pesnik i romansijer, kao što je poznato, osim književnošću bavio se i likovnom umetnošću, pa je bio odličan slikar.

Konkurs je otvoren za sve likovne umetnike bez obzira na nivo likovnog obrazovanja, tehnika i format nisu ograničeni, a na adresu ovog muzeja svaki autor može poslati najviše tri svoja rada. Tema je stvaralaštvo Dušana Matića, ili nadrealizam generalno.

Najboljem radu po mišljenju žirija dodeljuje se nagrada „Matiću u čast“ koja se sastoji u plaketi i terminu za samostalno izlaganje u galeriji Muzeja „Horeum Margi-Ravno“ za izlagačku 2022. godinu. Otkupna nagrada dela koje će obogatiti postojeću umetničku muzejsku zbirku iznosi 100.000 dinara. Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu muzeja, a izložba će biti otvorena u septembru u okviru „Matićevih dana“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili