ULOGE PO KOJIMA ĆEMO PAMTITI BORISA KOMNENIĆA: Lik Guze Popadića je trebalo da igra drugi poznati glumac (VIDEO)

Novosti online

07. 03. 2021. u 08:43

GLUMAC i prvak drame u Narodnom pozorišu, Boris Komnenić preminuo je u 64. godini nakon duge i teške bolesti.

УЛОГЕ ПО КОЈИМА ЋЕМО ПАМТИТИ БОРИСА КОМНЕНИЋА: Лик Гузе Попадића је требало да игра други познати глумац (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Komnenić je rođen  29. marta 1957. godine u Puli, a po završetku gimnazije upisao je Fakultet dramskih umetnosti. Član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, a jedna od uloga koja je obeležila njegovu bogatu karijeru je lik Saše Guze Popadića u kultnoj seriji "Bolji život".

Ipak, malo ko zna da je ova uloga prvo bila namenjena glumcu Žarku Lauševiću. On je tada odbio ovu ulogu, jer je već bio angažovan na snimanju filma "Oficir s ružom. 

- Žarka su želeli za ulogu Saše. Međutim, termini snimanja serije preklopili su se s filmom, a on nije nije mogao da radi paralelno na dva fronta. Lauš je imao 27 godina i bio je idealan da igra advokata i najstarijeg člana porodice. Boris je tek nakon njegove odluke da vrati ulogu izabran kao najbolje rešenje - ispričala je svojevremeno za Kurir Lauševićeva prijateljica sa studija koja je tada radila kao ispomoć na seriji „Bolji život“. 

Kasnije je ostvario velike uspehe i u filmu  „Tajvanska kanasta”, "Bal na vodi", "Špadijer jedan život", "Gore dole", "Vratiće se rode", "Miris kiše na Balkanu", "Sinđelići", "Apofenija" i drugi.

Takođe, igrao je u "Ljubav, navika, panika", "Kad porastem biću kengur", "Gore dole", kao i u mnogim drugim. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!