ODLAZAK LEGENDE: Igrao je Guzu u "Boljem životu", razveo se na najneobičniji mogući način

Novosti online

07. 03. 2021. u 08:19

Prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu, Boris Komnenić, preminuo je posle teške bolesti u 64. godini.

ОДЛАЗАК ЛЕГЕНДЕ: Играо је Гузу у Бољем животу, развео се на најнеобичнији могући начин

Foto: RTS printskrin

Posle gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao je Fakultet dramskih umetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji ona u seriji "Bolji život", kada je tumačio lik Saše Guze Popadića.

Foto: Printskrin

Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su "Bal na vodi", "Špadijer jedan život", "Gore dole", "Vratiće se rode", "Miris kiše na Balkanu", "Sinđelići", "Apofenija" i drugi.

Boris, koji se oprobao i kao voditelj televizijskog kviza, iza sebe ima jedan brak. Iz braka sa Rene ima ćerku Nike.

- Rene i ja se nismo dovoljno poznavali pre venčanja, onda smo počeli da se upoznajemo i nije nam se svidelo ono što smo spoznali - kazao je on jednom prilikom.

Dodao je tada da su njih dvoje lako doneli odluku o razvodu, kao i da su na dan kada su rešili da se razvedu proveli sjajne zajedničke trenutke.

- Otišli smo zajedno na ručak, divno pričali i božanstveno se proveli, a tako smo i nastavili. I posao je bio jedan od faktora za razvod, ali nije bio presudan - istakao je tada.

Postao je i deda, jer mu je ćerka podarila unuku Luciju.

Zbog građanskog rata u Jugoslaviji glumac je godinama bio razdvojen od svoje naslednice koja je ratne godine provela u Hrvatskoj. Kada se situacija stabilizovala, mogao je ponovo da preuzme ulogu oca onako kako je oduvek želeo.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!