PREMIJERNO "PUTOVANJE SA SVETIM SAVOM": Novi naslov na repertoaru Novosadskog pozorišta mladih

V.V.S.

24. 02. 2021. u 14:10

U NOVOSADSKOM pozorištu mladih sve je spremno za novi naslov na repertoaru: predstavu "Putovanje sa Svetim Savom" (autorke Olgice Nestorović), režira Mihajlo Nestorović, a premijera je 26. februara.

ПРЕМИЈЕРНО ПУТОВАЊЕ СА СВЕТИМ САВОМ: Нови наслов на репертоару Новосадског позоришта младих

Foto: Printskrin

- Putovanje sa Svetim Savom nije ispričana, visokoparna, patetična priča o svecu koga slavimo, niti religiozni, suvoparni panegirik posvećen Svetom Savi. Ovo je savremena priča, u kojoj, kroz prizmu devojčice kojoj "teško pada bubanje o dinastiji Nemanjić", kroz snove i slike koje joj baka dočarava, pratimo životni put princa Rastka, od svetovnog do duhovnog – kaže reditelj Mihajlo Nestorović, koji "potpisuje" i scenografiju predstave.

Igraju Lea Jevtić, Tijana Maksimović, Darko Radojević, Dejan Šarković, Slavica Vučetić, Danilo Milovanović, Aleksa Ilić, Slobodan Ninković, Saša Latinović, Ervin Hadžimurtezić, Marina Cinkocki, Marija Todorović i Marija Radovanov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu