JAGANJCI JOŠ NISU UTIHNULI: Svetska premijera serije "Klaris", zasnovane na čuvenom romanu i filmu

J. BANjANIN

13. 02. 2021. u 10:38

TAČNO tri decenije od premijere triler horora "Kad jaganjci utihnu", priča se nastavlja na malim ekranima.

ЈАГАЊЦИ ЈОШ НИСУ УТИХНУЛИ: Светска премијера серије Кларис, засноване на чувеном роману и филму

Foto Si-Bi-Es

Film Džonatana Demija osvojio je pet najprestižnijih Oskara, od kojih je jedan pripao Džodi Foster za ulogu agentkinje Ef-Bi-Aja Klaris Starling, a drugi Entoniju Hopkinsu u roli serijskog ubice Hanibala Lektora.

Serija "Klaris" zasnovana je na romanu "Kad jaganjci utihnu" Tomasa Harisa iz 1988. godine, po kojem je svojevremeno snimljen čuveni film. Svetska premijera prve od 10 epizoda, koja je nazvana "Ćutanju je kraj", bila je 11. februara na kanalu Si-Bi-Es. Naslovnu ulogu igra australijska glumica Rebeka Brids (33), koja je do sada bila najpoznatija po ulozi u seriji "Slatke male lažljivice". Detektivka Klaris Starling vraća se poslu godinu dana nakon susreta i "saradnje" sa Hanibalom Lektorom. Klarisina hrabrost, briljantnost, ali i ranjivost, daju joj unutrašnju svetlost koja privlači zločince. Složena psiha, uslovljena teškim detinjstvom, omogućuje joj da se probije u muškom svetu, kao i da pobegne od porodičnih tajni koje su je proganjale čitavog života. Autori i izvršni procucenti Aleks Kercman i Dženi Lumet tvrde da serija "Klaris" nudi malo ličniji pogled na život detektivke koja po svaku cenu želi da nastavi da raskrinkava serijske ubice i seksualne nasilnike.

- Sećam se momenta u kom je Klaris Starling postala moj heroj. Umela je nekako da se snađe u mraku i pronađe ljudsko u čudovištima. Pomislila sam da ta žena ima mnogo tajni. Zatim je ućutala, i to mi nije dalo mira. Osetila sam tu odgovornost i želim da shvatim svetlost, mrak, srce i um te žene - kazala je Dženi Lumet i dodala da "Klaris" nastavlja da istražuje umove serijskih ubica, što je zaštitni znak franšize.

Ni Hanibal Lektor ni agent Vil Grejem neće se pojaviti u seriji.

- Nismo hteli da se bavimo Hanibalom, jer je toliko ljudi o njemu već dobro pisalo - objasnio je koautor Aleks Kercman. - Slučajevi u epizodama nisu smišljeni samo kao dobre krimi priče, mada jesu i to, nego i da prodube junake i da nam kažu čega se oni plaše.

Glumačku podelu serije "Klaris", koja je snimana tokom prošle godine, čine i Majkl Kadlic u liku Pola Krendlera (sada šefa Starlingove), Marni Karpenter kao Ketrin Martin (koju je u filmu oteo Bafalo Bil), kao i Luka de Oliveira, Kal Pen, Džejn Atkinson, Devin Tajler...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)