"ULICA!" PUNA GRAFITA: Prodgrami galerija Kulturnog centra Beograda

M.A.K.

27. 01. 2021. u 18:48

DVE generacije grafiti umetnika predstaviće se od četvrtka, 28. januara, u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda .

УЛИЦА! ПУНА ГРАФИТА: Продграми галерија Културног центра Београда

KCB

Postavka pod nazivom "Ulica!" u ovaj izložbeni prostor unosi scene iz novobeogradskih blokova, a neki od grafita biće izvedeni u realnom vremenu, kao nepredvidljivi performans u kome sama akcija predstavlja poruku. Na izložbi će biti zastupljena dela crtača Hope-a, Cash-a, Junk-a i njihovih gostiju Sub Zero-a i Abs-a.

Istovremeno, u galeriji "Podrum", se predstavlja projekat "Femkanje". Izložba "Prostori zajedništva" realizuje se kroz oflajn postavku, koju čini 18-kanalna zvučna instalacija u prostoru galerije sačinjena od arhivskog materijala, dok onlajn postavku čini baza zvučnih intervencija savremenih umetnica i umetnika iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije, Evrope i šire.

U Filmskoj galeriji (foajeu DKC-a), biće postavljena izložba kostimografkinje Ljiljane Petrović, pod nazivom "Oko kina - filmski kostim", omaž rediteljima Goranu Markoviću i Srdanu Goluboviću. Autoka je potpisala kostimografije za brojne igrane filmove, među kojima su "Otac", "Krugovi", "Falsifikator","Klopka", "Apsolutnih sto", "Mali svet", "Munje", "Kad porastem biću Kengur", "Turneja", "Nož", kao i brojne TV drame, kratkometražne, animirane i igrano-animirane filmove. Radila je na više od 150 pozorišnih predstava gotovo svih vodećih kuća u Beogradu i Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)