Branka Katić: Gledaj „Balkanskog špijuna“, šeruj i pomozi glumcima!

Promo

05. 01. 2021. u 14:30

VELIKI je izazov čitati kultnu Kovačevićevu dramu preko zum-a. Nadam se da ćemo uspeti da pomognemo našim kolegama, budite uz Mocartov jutjub kanal na Božić u 20 časova. Za svaki šer, Mocart povećava donaciju Udruženju dramskih umetnika Srbije.

Бранка Катић: Гледај „Балканског шпијуна“, шеруј и помози глумцима!

Foto: Promo

Kultna drama, glumačke legende i humanost na delu – spektakl je zagarantovan! Na Božić u 20 časova na Mocartovom jutjub kanalu biće emitovana predstava „Balkanski špijun“, u do sada neviđenoj postavi: Dragan Bjelogrlić u ulozi Ilije Čvorovića, Mima Karadžić kao Đura, Vesna Trivalić tumači lik Danice, Branka Katić ćerke Sonje, a Gordan Kičić Petra Markova. Za svaki šer tokom prva 24 sata, kompanija Mocart povećava fond za pomoć Udruženju dramskih umetnika Srbije, a i sami glumci odrekli su se svojih honorara kako bi se prikupilo što više novca.

Onlajn probe su uveliko u toku i po njima se vidi da publiku očekuje mnogo smeha i dobre zabave, a čuvene glumce će najavljivati Zoran Kesić.

Raduje me ovaj projekat, u dobrom sam društvu – istakla je Branka Katić. – Svi se po prvi put susrećemo sa ovim formatom predstave, preko zoom aplikacije. Pružićemo publici šansu da zaviri u naš glumački proces, pozivamo ih da budu sa nama dok čitamo kultnu dramu Duška Kovačevića „Balkanski špijun“. To je baš lep izazov za sve nas.

Foto: Promo

 

Predstava u produkciji Spotlajt-a biće dostupna za gledanje ukupno 48 sati, a kompletna postava i Mocart pozivaju sve da šerovanjem tokom prva 24 sata učestvuju u širenju dobre energije, ali i svesti o stanju kulture koja je pogođena epidemijom korona virusa.

Nadam se da ćemo uspeti da pomognemo našim kolegama kojima je pomoć u ovim teškim vremenima neophodna – zaključila je Branka Katić.

- Ako me se sete – sete, ako me se ne sete – to je bila moja dužnost - glasi replika iz „Špijuna“. Sada je potrebno da ispunimo našu dužnost i pomognemo kulturi da pregura težak momenat. Dovoljan je samo jedan šer...

Želimo da ova humanitarna verzija „Balkanskog špijuna“ sve nasmeje i da barem u tih sat vremena mislimo samo na lepe stvari. Odazvala su se neka od naših najvećih glumačkih imena, legende koje su obelezile našu i jugoslovensku scenu. Hvala glumcima na odvojenom vremenu, jer bez njih ništa ne bi bilo moguće – poručio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija Mocarta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)