DŽEZ FEST U ONLAJN FORMATU: U Valjevu, zbog pandemije korone, program bez publike uživo

B. P.

26. 12. 2020. u 21:29

U VALjEVU će do utorka trajati 36. Džez fest, koji je počeo u petak uveče, a koji se zbog epidemiološke situacije usled pandemije korona virusa održava u onlajn formatu, pod sloganom “džez vakcina”.

ЏЕЗ ФЕСТ У ОНЛАЈН ФОРМАТУ: У Ваљеву, због пандемије короне, програм без публике уживо

Foto: B. P.

 Do utorka, sa početkom u 21 čas, na zvaničnom jutjub kanalu festivala biće emitovana četiri koncerta.

Dokumentarni film “Bravo, majstore”, autora Ivane Ratković i Miroslava Trifunovića, posvećen dr Voji Milutinoviću, znamenitom muzičaru iz Valjeva, biće prikazan u petak od 21 čas. U subotu, biće promovisan novi album “Reka života”, poznatog saksofoniste Jovana Maljokovića, rođenog u Valjevu, jednog od najpopularnijih džez muzičara sa prostora nekadašnje Jugoslavije, kompozitora i aranžera, prvog umetničkog direktora Valjevskog džez festa.

Sašo Popovski Trio, iz Makedonije, čiji je lider profesor gitare na Muzičkoj akademiji u Skoplju, nastupiće u nedelju. Na repertoaru je tradicionalni i afrički džez, kao i makedonska muzika. Naredne večeri na jutjub kanalu je koncert Tule Ben Ari iz Izraela, koja je nastupala na prestižnim svetskim muzičkim manifestacijama i osvojila dve Gremi nagrade u Brazilu.

Poslednje večeri festivala koncert će održati studenti džez odseka Muzičke akademije iz Beograda i učenici Valjevske gimnazije, performans “Bolje sprečiti, nego lečiti”. Za tri i po decenije, na festivalu, koji je najdugovečnija domaća manifestacija posvećena džezu, nastupilo je više od 1.200 vrhunskih umetnika iz celog sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo