TIKI ĆE BITI ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA: Danas se opraštamo od velikog umetnika, evo kako će mu se kolege odužiti

Novosti online

12. 12. 2020. u 08:02

TIHOMIR Tika Arsić preminuo je u ponedeljak, u 64. godini, posle duge i teške bolesti, a danas će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

ТИКИ ЋЕ БИТИ ИСПУЊЕНА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА: Данас се опраштамо од великог уметника, ево како ће му се колеге одужити

Foto: N. Fifić

Jedna od njegovih želja bila je da ponovo stane na scenu svog Narodnog pozorišta, a njegova kuća će mu to na neki način omogućiti jer će iste večeri u 21 sat na svom Jutjub kanalu emitovati predstavu "Idiot", po romanu F. M. Dostojevskog, u dramatizaciji i režiji Steve Žigona.

- U ovoj kultnoj predstavi Tihomir Arsić je briljantno odigrao ulogu Rogozina, za koju je dobio dve najznačajnije nagrade u svojoj karijeri - Zlatnog viteza u Moskvi i nagradu "Raša Plaović" za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni 1994/95, stoji u saopštenju nacionalnog teatra.

"Idiot" je jedno od najznačajnijih pozorišnih ostvarenja u savremenom srpskom teatru, pre svega zato što je rađen u dramatizaciji neprevaziđene svetske literature i možda najbolje napisanog romana svih vremena. Premijera ove predstave bila je 22. decembra 1995. godine, a režiju i dramatizaciju uradio je mag pozorišne scene Stevo Žigon. U velikom glumačkom ansamblu koji je ostvario ovu predstavu, pored Tihomira Arsića, glavne uloge su igrali: Nebojša Dugalić, Ivana Žigon i Danijela Kuzmanović Pavlović.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!