EKSKLUZIVNO: „Dara“ u trci za zlatni globus

P. KARANOVIĆ

01. 12. 2020. u 13:41

RATNA drama „Dara iz Jasenovca“ reditelja Predraga Gage Antonijevića, predstavnik Srbije na takmičenju za Oskar, kako „Novosti“ ekskluzivno saznaju, ušla je u zvaničnu trku za Zlatni globus, i to ne samo u kategoriji za najbolji strani film, već i u svim ostalim kategorijama.

ЕКСКЛУЗИВНО: „Дара“ у трци за златни глобус

Foto: Promo

Ovo takmičenje za najprestižniju filmsku nagradu posle Oskara predstavlja nezapamćen uspeh srpskog filma, jer do sada nijedno domaće ostvarenje nikada nije bilo u trci za Zlatni globus u svim kategorijama.

Ceremonija svečanog uručenja nagrade koju dodeljuje Holivudsko udruženje stranih novinara (HFPA) zakazana je 28. februara 2021, ona se uvek očekuje s velikom pažnjom svetske filmske javnosti, jer je Zlatni globus najčešće i najava koja će ostvarenja i umetnici osvojiti Oskar, koji će biti dodeljen 25. aprila.

Nadu da će „Dara iz Jasenovca“ zabeležiti uspeh i u trci za najvažniju nagradu daje i to što je pravo na prikazivanje drame o stradanju srpske dece u ustaškim logorima tokom Drugog svetskog rata, na koju je Srbija čekala 75 godina, otkupila čuvena američka kompanija 101 STUDIOS. Kako su „Novosti“ tada ekskluzivno objavile, zahvaljujući ugovoru ovog studija sa distributerskim gigantom, kućom Univerzal Pictures, „Dara“ će biti retko ostvarenje u istoriji naše kinematografije koje će, pored američke, imati i svetsku bioskopsku distribuciju. Prikazivanje priče o nezapamćenim zločinima nad srpskim narodom u doba NDH, pred američkom publikom počeće u januaru 2021, a beogradska premijera zakazana je 22. aprila, na 76-ogodišnjicu proboja jasenovačkih logoraša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024