NOVE MERE U BEOGRADU: Evo kako će raditi pozorišta - predstave u novom terminu

Tanjug

15. 11. 2020. u 16:00

BEOGRADSKI sekretar za kulturu Ivan Karl izjavio je da će sutra poslati pisma pozorištima čiji je osnivač Grad sa obaveštenjem da predstave najkasnije počinju u 18 sati u skladu s današnjom odlukom Vlade Srbije.

НОВЕ МЕРЕ У БЕОГРАДУ: Ево како ће радити позоришта - представе у новом термину

Foto: Narodno pozorište

On je za Tanjug rekao da će na taj način biti obezbeđeno da svaka aktivnost u pozorištima prestane u 21 sat.

- Pozorišta će zadržati opciju da početak predstave zakažu i ranije... U 17 ili 17.30i... Važno nam je da sve aktivnosti u pozorištu prestanu u 21 sat - kazao je Karl.

Dodao je da će svim ustanovama kulture pod ingerencijom gradskih vlasti a koja nisu pozorišta poslati obaveštenje s preporukom da se svi događaji završvaju do 20 sati.

- Tu pre svega mislim na galerije i muzeje. Na taj način ostaje dovoljno vremena da se sve aktivnosti završe do 21 sat - kazao je Karl.

Gradski sekretar za kulturu je pre nešto više od dve nedelje kazao Tanjugu da je održao sastanak s direktorima beogradskih pozorišta na kome je ponovio stav da se u slučaju bilo kakve sumnje na kovid 19, bilo da su u pitanju simptomi prehlade ili povišena temperatura, a protagonisti predstave imaju negativan nalaz, predstava ne igra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?