POEZIJA I ŠMEKERI: Nesvakidašnje književno veče u Atrijumu Narodne biblioteke Srbije

V.V.S.

12. 11. 2020. u 17:07

NESVAKIDAŠNJE književno veče održaće se u petak, 13. novembra, pod nazivom „Poezija i šmekeri“ - onlajn prenos je uživo na fejsbuk stranci Narodne biblioteke Srbije.

ПОЕЗИЈА И ШМЕКЕРИ: Несвакидашње књижевно вече у Атријуму Народне библиотеке Србије

Foto: Z. Jovanović

Bez fizičkog prisustva publike, pesnici Radmila Petrović i Zvonko

Karanović će u Atrijumu Narodne biblioteke Srbije čitati i tumačiti svoje stihove, a biće reči i o porodici, očekivanjima, rodnim i srodnim stereotipima, životu u Beogradu u (iz)vanrednim okolnostima...

Poezija Radmile Petrović dobila je veliki broj pratilaca preko društvenih mreža, zbog čega je njena književna pojava privukla pažnju šire javnosti. Odrasla je u Stupčevićima kod Arilja. Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu. Objavila je zbirke pesama „Miris zemlje“, „Celulozni rokenrol“ i „Moja mama zna šta se dešava u gradovima“.

Drugi učesnik, Zvonko Karanović svoje pisanje bazira na iskustvima bit književnosti, filma i pop-kulture. Dugo godina bio je kultni andergraund pesnik urbanih generacija. Sebe smatra piscem sa margine iako se sticajem društveno-istorijskih okolnosti obreo u mejnstrimu. Objavio je deset zbirki poezije i tri romana. Osnovao je izdavačku kuću „Enklava“, koja otkriva nov, mlad i talentovan pesnički naraštaj.

Razgovor vodi Milena Đorđijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KO JE RAZUMEO, SHVATIO JE: Takmičar začudio ljude odgovorom u asocijacijama - a zapravo IMA smisla (VIDEO)