ZBOG PANDEMIJE KORONE: Otkazane predstave u Narodnom pozorištu

Tanjug

29. 10. 2020. u 18:22

U NARODNOM pozorištu u Beogradu danas su otkazane dve najavljene predstave iz epidemioloških razloga, što je potvrđeno Tanjugu iz ovog pozorišta.

ЗБОГ ПАНДЕМИЈЕ КОРОНЕ: Отказане представе у Народном позоришту

Foto: Promo

Otkazana je večerašnja predstava "Balkanski špijun", a na sajtu pozorišta je navedeno da je otkazano i koncertno izvođenje Pučinijeve opere "Toska", zakazano za sutra.

Sličnih informacija nema za predstave najavljene za predstojeći novembar.

Poslednja baletska predstava - "Evgenije Onjegin" Petra Iljiča Čajkovskog odigrana je sinoć kao omaž balerini tog pozorišta Lidiji Pilipenko (82), kojoj je to bila poslednja predstava u ulozi koreografa.

Ovo pozorište je svoj rad tokom 152. sezone (2020/2021), uredilo u skladu sa strogim merama za suzbijanja epidemije koronavirusa, i od kraja avgusta, kada je ustanovama kulture dozvoljen rad, odigrano je više od 50 predstava.

Tokom prethodna dva meseca Narodno pozorište je obeležavalo i značajne godišnjice, kao što je 180 godina od rođenja kompozitora Čajkovskog, kome su posvetili svečani koncert baleta 1. oktobra, uz delove "Labudovog jezera", "Krcka Oraščića" i "Uspavane lepotice".

Takođe, izvedene su i Verdijeve opere "Trubadur" i "Travijata", Mocartova kratka dečja opera "Bastijen i Bastijena", komedija "Gospođa ministarka" Branislava Nušića, i druge predstave.

Od publike se zahtevalo da obavezno koristi sanitarne maske, a mesta u sali su mogla biti puna samo do trećine kapaciteta: u Velikoj sali za 220 mesta, a na sceni "Raša Plaović" - 90.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili