URUČENJEM NAGRADA: U Čortanovcima završen SEDMI FESTIVAL "Novi tvrđava teatar"

J. S.

10. 09. 2020. u 07:00

SEDMI po redu "Novi tvrđava teatar" koji je 4. septembra započeo u autentičnom ambijentu Vile Stanković u Čortanovcima, završen je preksinoć uručenjem nagrada.

УРУЧЕЊЕМ НАГРАДА: У Чортановцима завршен СЕДМИ ФЕСТИВАЛ Нови тврђава театар

Foto J.S.

Festivalski žiri u sastavu: glumica Sanja Ristić Krajnov, književnik Laslo Blašković i kritičarka Nataša Gvozdenović, odlučio je da nagradu za najbolju žensku ulogu dodeli Emini Elor za ulogu Vere Kroner u predstavi "Upotreba čoveka" rađene po romanu Aleksandra Tišme a u režiji Borisa Liješevića.

Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Atila Nemet za ulogu Karenjina u predstavi "Ana Karenjina" Novosadskog pozorišta (Ujvideki Szinhaz) u režiji Dejana Projkovskog.

Žiri je dodelio i specijalnu nagradu za kolektivnu igru u predstavama "Upotreba čoveka" i "Ana Karenjina", jer je "uprkos različitim rediteljskim postupcima korišćenim u predstavama primer onoga što vidimo retko na sceni - celovite igre koja kao potpun doživljaj stiže do gledalaca i na taj način im otvara prostor za mnoštvo kako ličnih asocijacija tako i svojevrsnu katarzu."

Foto J.S.

Atila Nemet


Na zatvaranju četvorodnevnog festivala reprizno je izvedena predstava "Upotreba čoveka", koja je premijeru doživela upravo na ovom "Novom tvrđava teatru" čiji selektor je bila dramska spisateljica i rediteljka Vida Ognjenović.

Festival je u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama, upriličen u skraćenoj formi, ali s ciljem da se pozorište vrati među publiku posle gotovo šest meseci pauze zbog virusa korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!