ČEKAJUĆI BIJENALE MLADIH: Udruženje likovnih umetnika Srbije obnavlja čuvenu međunarodnu smotru

M. A. K.

17. 08. 2020. u 13:30

LIKOVNIM stvaraocima koji tek stupaju na scenu ULUS namerava da pruži još jednu priliku za afirmaciju - obnoviće smotru Bijenale mladih.

ЧЕКАЈУЋИ БИЈЕНАЛЕ МЛАДИХ: Удружење ликовних уметника Србије обнавља чувену међународну смотру

Foto: VN

Svojevremeno se izložba istog naziva održavala u Rijeci (1960-1991), potom u Vršcu (1994-2004), a ULUS još čuva u svojoj arhivi dela iz Fonda mladih (1972-1992).

Već su uveliko počele pripreme za manifestaciju koja bi dogodine bila prvi međunarodni projekat u organizaciji ULUS-a, a za koji se prijavilo 80 mladih umetnika. Volonterski, javne pripreme za Bijenale podržao je veliki broj kustosa, kritičara i umetnika poput Stevana Vukovića, Ksenije Đurović, Branislava Dimitrijevića, Maje Ćirić, Mirjane Bobe Stojadinović, Maje Lalić, Marijane Cvetković, Divne Vuksanović, Vide Knežević i drugih.

U Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" i Galeriji ULUS, tokom jula i avgusta oni su se uključili u radionice koje pomažu mladi umetnicima da savladaju organizacione, koncepcijske, finansijske, komunikacione i druge vidove razvoja nove manifestacije.

Zbog pandemijske krize svi programi u sklopu ovog projekta su zatvorenog tipa, kontroliše se broj osoba u prostorima (do osmoro učesnika, uz nošenje maske i držanje fizičke distance), a učesnici predavanja i radionice prate onlajn. Emituju se uživo na zvaničnom jutjub-kanalu Udruženja i dostupna su svima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAŠTO BEBE NE TREBA LJUBITI? Dr Milićević za Novosti: Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)

ZAŠTO BEBE NE TREBA LjUBITI? Dr Milićević za "Novosti": Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)

PEDIJATAR dr Saša Milićević rekao je za "Novosti" da neće svaka beba obolela od velikog kašlja završiti na bolničkom lečenju. Kako se bebe leče? Koja se terapija primenjuje? Koliko traje vakcinalni imunitet? Samo su neka od pitanja koje smo postavili pedijatru dr Milićeviću u prvoj epizodi podkasta "Nije samo naslov ".

06. 02. 2024. u 15:17

Komentari (1)

ŠEŠELJ UPOZORIO NA OPASAN POKRET: Postoji i u Srbiji, a posledice njegovog delovanja su užasne