ZBOG EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE: Štab zabranio "Nišvil" i "Filmske susrete"

D. Vujičić

20. 07. 2020. u 21:42

GRADSKI štab za vanredne situacije grada Niša doneo je naredbu kojom se, zbog aktuelne epidemiološke situacije s virusom korona, zvanično zabranjuje održavanje internacionalnog džez festivala "Nišvil" i Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg filma "Filmski susreti", koji su planirani za avgust.

ЗБОГ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ СИТУАЦИЈЕ: Штаб забранио Нишвил и Филмске сусрете

Foto: D. Alihodžić

- Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju u gradu Nišu, zabranjuje se održavanje kulturnih manifestacija "Nišvil" džez festival i "Filmski susreti", festival srpskih glumačkih ostvarenja - piše u naredbi Gradskog štaba za vanredne situacije koju je potpisao gradonačelnik Darko Bulatović. - Ukoliko dođe do poboljšanja epidemiološke situacije na teritoriji Niša, Štab će naknadno razmotriti mogućnost održavanja pomenutih kulturnih manifestacija u drugim terminima.

Direktor "Nišvila" Ivan Blagojević tvrdi da ostaje pri odluci da 1. avgusta objave da li će festival biti održan onlajn u zakazanom terminu od 7. do 16. avgusta, ili sa dozvoljenim brojem posetilaca od 10. do 13. septembra.

Ističe da razume odluku Štaba da zabrani održavanje zbog publike, ali to ne znači da festival ne može da se održi onlajn ili u drugom, kasnijem terminu.

Foto: Tanjug

Direktor "Nišvila" Ivan Blagojević

- Organizacija festivala "Nišvil" poštovaće sve odluke štabova, a ako se manifestacija bude održavala u septembru, biće poštovane se mere zaštite - kazao je Blagojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti