Slatkiši, baloni, vredne nagrade, program na Trgu Nikole Pašića: Radio Novosti proslavio 27. rođendan

J. DINČIĆ - G. NOVAKOVIĆ

26. 06. 2020. u 19:20

ROĐENDANSKA atmosfera vladala je danas na Trgu Nikole Pašića. Torta sa 27 svećica podeljena je sa sugrađanima, u ime proslave Radio Novosti, a slavljeničku pesmicu otpevao je hor "Čarolija" na čelu sa Leontinom Vukomanović.

Слаткиши, балони, вредне награде, програм на Тргу Николе Пашића: Радио Новости прославио 27. рођендан

Foto: K. Mihajlović

Tokom većeg dela dana program je sa devetog sprata zgrade "Borbe" bio preseljen na otvoreno. Jedinstven, improvizovani studio zauzeo je centralni deo gradskog trga, a poznate ličnosti smenjivale su se kraj radijskog mikrofona voditeljke i urednice Radija Natalije Milosavljević. Iako je pre samo četiri meseca došla na frekvenciju 104,7 MHz, i to sa nacionalne stanice, kod nas je uspela da napravi pravi "bum".

- Svi su me pitali zašto prelazim na beogradski radio, ali ovo je bio novi izazov u mom svetu, životu i karijeri - rekla nam je Natalija. - Želim Beogradu da vratim šmekerski radio sa muzikom koja se u nekom trenutku izgubila, a koju ja mnogo cenim. Zadržaćemo dobar ritam i kvalitetan informativni program, u saradnji sa Sputnjikom. Mislim da ću "raširiti uho" slušalaca na pravi način.

DUGA TRADICIJA

RASPROSTRANjENA dopisnička mreža "Večernjih novosti" i reportera "Novosti" svakodnevno obogaćuje programsku šemu, s posebnim naglaskom na kratke vesti koje se emituju i na mnogobrojnim lokalnim i regionalnim stanicama širom Srbije. Za skoro tri decenije svog postojanja, s vrha zgrade "Novosti" emitovano je više od 500.000 sati muzike, informativnih, zabavnih i sportskih emisija, u kojima su gostovali poznati političari, glumci, sportisti i muzičari.

Osim programa koji je u etar puštan direktno sa Trga Nikole Pašića, rođendansku čestitku uživo su uputili pevačica Ana Stanić, spisateljica i voditeljka Vesna Dedić, džez pevačica Lena Kovačević, košarkašica Milica Dabović, pevači Dženan Lončarević i Dejan Cukić, ali i meteorolog Nedeljko Todorović i satiričar "Novosti" Bojan Ljubenović.

- Rođendan je sinonim za zabavu, za dobru muziku, lepo raspoloženje i mnogo osmeha. Volimo da upotpunimo ovakve događaje - rekla je Leontina Vukomanović, a potom je hor otpevao "Divan dan".

Rođendansku zabavu upriličio je i crnogorski pevač Bojan Marović.

- Ovo je genijalna ideja i trebalo bi češće da organizujete improvizovane studije. Ovo je idealna prilika da se publika upozna sa funkcionisanjem jedne radio-stanice - rekao je prilikom gostovanja Marović.

Sugrađanima su u toku proslave podeljene vredne nagrade izdavačke kuće "Laguna", karte za "Kombank dvoranu", knjige u izdavaštvu Kompanije "Novosti", kao i kurs engleskog jezika. Prolaznici su imali priliku da uživo i spontano vide kako izgleda jedan dan na radiju, pripremanje emisije i emitovanje programa.

Mnogi su iskoristili priliku da predahnu na klupicama i uživaju u sunčanom danu zajedno sa Natalijom, ekipom Radio Novosti i mnogobrojnim gostima. Slušale su se dnevne vesti i hitovi domaće i strane produkcije. Najmlađim sugrađanima podeljeni su baloni u bojama naše kompanije, slatkiši, kolači... A na platou se u jednom trenutku igrao i badminton.

Foto: K. Mihajlović

Tekst potpisa

Foto: K. Mihajlović

Tekst potpisa

Foto: K. Mihajlović

Tekst potpisa

Foto: K. Mihajlović

Tekst potpisa

Foto: K. Mihajlović

Tekst potpisa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave