ZANIMLJIV I BOGAT PROGRAM POVODOM DANA DRŽAVNOSTI: Sutra izložbe u više gradova u Srbiji

Novosti online

13. 02. 2024. u 11:42

POVODOM Dana državnosti Srbije, sutra će u više gradova u Srbiji biti otvorene izložbe.

ЗАНИМЉИВ И БОГАТ ПРОГРАМ ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ: Сутра изложбе у више градова у Србији

Foto: Printskrin

Na Instagramu je otvoren nalog „sretenjedandrzavnosti“ na kojem je objavljen program i sve što će obeležiti ovogodišnji Dan državnosti.

Svaku izložbu će otvoriti neko od ministara i premijerka, kao i predsednik pokrajinske vlade.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije da će ove godine najvažniji državni praznik Sretenje, koji se proslavlja 15. februara, biti obeležen svečanije, ozbiljnije i odgovornije nego ikada.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić otvorića sutra u 10.00 sati izložbu u Državnom arhivu Srbije pod nazivom „Ustavi Kneževine Srbije i Kraljevine Srbije“.

U 10.30 sati potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković u Muzeju savremene umetnosti otvoriće izložbu „Nadežda Petrović – Boje života“.

Foto: Printskrin

 

Kako je najavljeno, u Leskovcu u 11.00 sati ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković otvoriće u Narodni muzej Leskovac izložbu ordenja i odlikovanja kneževine Srbije, kraljevine Srbije i kraljevine SHS.

U Subotici u 11.30 sati predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov ispred Gradske kuće otvaraju izložbu „Vladarske zadužbine Nemanjića“.

Takođe, u 12.00 sati u Ništu, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević otvoriće izložbu u galeriji Doma vojske  pod nazivom „Srbija kroz vreme – 220 godina državnosti“.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić u galeriji Matice Srpske otvoriće iložbu „Pomorišac – Vasa Pomorišac“ u 12.30 sati u Novom Sadu.

U Užicu u 13.00 sati ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović u Istorijskom arhivu Užice otvoriće izložbu „Slike života - fotografije Alberta Kana: Priština, Prizren, Lipljan i Gračanica 1913. godine“

Kako je najavljeno, u Šidu u 13.30 sati ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović u spomen kući Save Šumanovića otvara izložbu Sava Šumanović – Kod kuće za praznik.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković u 14.00 sati u Zaječaru u Narodnomi muzej Zaječar otvoriće izložbu „Kako pamtimo vladare?“

U Aranđelovcu u 14.30 sati ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović ovara izložbu u Etnografskom muzeju koja je posvećena Nadeždi Petrović (biće izložene njene lične stvari).

U Prokuplju u 15.00 sati ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović u 

Narodnom muzeju Toplice otvrara izložbu „Ratnici Gvozdenog puka“.

Foto: Printskrin

 

U Beogradu u 16.00 sati, najavljena je istovremena počasna artiljerijska paljba sa Beogradske, Petrovaradinske i Niške tvrđave uz defile brodova u Beogradu i Novom Sadu.

Supruga predsednika Republike Tamara Vučić i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić sutra u 17.00 u Beogradu biće prisutne prilikom izvođenja monodrame „Na kafi kod kneginje Ljubice“.

U Kranjevu u 17.30 sati ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović u Narodnom Muzeju Kraljevo otovirće izložbu „Femina Balcanica“.

U Beogradu u 18.00 na Kuli Beograd najavljen je prikaz Prikaz ćiriličnih slova, a u 18.30 sati ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović u Etnografskom muzeju otvoriće izložbu „Tragovi nasleđa”.

Foto: Printskrin

 

U 19.00 sati u Beogradu, potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali će u Narodnom muzeju Srbije otvoriti izložbu „LADA. 120 PROLEĆA“.

Takođe je najavljeno da će večeras u 19.00 sati u Beogradu u Narodnoj biblioteci Srbije biti održana tribina ,,Susret sa istorijom – Kada prošlost progovori: Diana Budisavljević“.

Sutra u 12.00 časova u MTS Dvorani zakazana je premijera dokumentarno-igranog filma ,,Dve Brankove Kozare''.

U Novom Sadu u 18.00 sati u Kulturnom centru Vojvodine ,,Miloš Crnjanski“ najavljena je tribina: ,,Susret sa istorijom – Kada prošlost progovori: Diana Budisavljević“.

BONUS VIDEO: ČOVEK SE VRAĆA U CENTAR PAŽNjE: Izložba "Beograd – Pariz, umetničke veze" u KC Srbije u Parizu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)